Skip to main content

Εν αναμονή της επιστροφής Κουράκη σε θέση αντιδημάρχου

Οι αρμοδιότητες που θα έχει στα νέα του καθήκοντα ο κ. Κουράκης δεν έχουν ακόμα καθοριστεί με ακρίβεια, καθώς είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις.

Δεκατέσσερις μήνες μετά την απομάκρυνσή του από το σχήμα της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, ο Ανδρέας Κουράκης, ένας εκ των ιδρυτών της Πρωτοβουλίας, επιστρέφει σε θέση αντιδημάρχου.

Θέμα ημερών είναι πλέον η επίσημη ανακοίνωση της τοποθέτησής του από τη δημοτική αρχή, σε μία νέα αντιδημαρχία Διαφάνειας, η οποία δημιουργείται, μετά από απόφαση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.  

Οι αρμοδιότητες που θα έχει στα νέα του καθήκοντα ο κ. Κουράκης δεν έχουν ακόμα καθοριστεί με ακρίβεια, καθώς είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις με τον δήμαρχο.

Η δημοτική αρχή προχωρά στη σύσταση της αντιδημαρχίας κυρίως μετά το ζήτημα που προέκυψε με τους διαγωνισμούς στην καθαριότητα, υπόθεση, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στο δήμο. Συγκεκριμένα, κ. Κουράκης στο νέο σχήμα θα έχει υπό τον έλεγχό του τις διαγωνιστικές διαδικασίες στις οποίες καλείται να προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης είτε για έργα είτε για προμήθειες.

Παράλληλα, ο κ. Κουράκης αναμένεται να τεθεί και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, από την οποία εγκρίνονται όλοι οι διαγωνισμοί, πριν πάρουν το δρόμο για το δημοτικό συμβούλιο. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο στην αντιδημαρχία στην οποία θα είναι επικεφαλής να δοθούν και άλλες αρμοδιότητες.

Η επιστροφή Κουράκη έρχεται μετά από ένα μεγάλο διάστημα αναταράξεων στις σχέσεις με τον Γιάννη Μπουτάρη. Εξάλλου, είναι γνωστή η έντονη κριτική που έχει ασκήσει ο κ. Κουράκης στη διοίκηση του δήμου και οι σε υψηλούς τόνους απαντήσεις που έδινε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.