Skip to main content

Ένα κυπαρίσσι στο στρατόπεδο Κόδρα στη μνήμη του Ηρακλή Μαστρογιαννάκη

Ο Ηρακλής Μαστρογιαννάκης έφυγε από τη ζωή προχθές το μεσημέρι. Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης προτείνει τη φύτευση ενός δέντρου στη μνήμη του.

Τη φύτευση ενός κυπαρισσιού σε κεντρικό σημείο στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα στη μνήμη του δασολόγου Ηρακλή Μαστρογιαννάκη που πρωτοστάτησε στους αγώνες της τοπικής κοινότητας για το στρατόπεδο προτείνει η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.

Ο Ηρακλής Μαστρογιαννάκης έφυγε από τη ζωή προχθές το μεσημέρι ενώ η κηδεία του τελέστηκε χθες.

Για να τιμήσει τον αποθανόντα, η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης προτείνει αναλυτικά τα παρακάτω:

— να φυτευτεί στη μνήμη του ένα κυπαρίσσι σε κεντρικό σημείο του πρώην στρατοπέδου «Κόδρα», που θα θυμίζει σε όποιους μελλοντικούς σχεδιασμούς και αναπλάσεις του ότι είναι χώρος αστικού πρασίνου υπερτοπικού χαρακτήρα, στόχος για τον οποίο πάλεψε επί δύο δεκαετίες ο εκλιπών,

— να χρηματοδοτήσει ο Δήμος Καλαμαριάς (σε συνεργασία με το ΙΑΠΕ) την ταξινόμηση του πλούσιου προσωπικού αρχείου του Ηρακλή Μαστρογιαννάκη, όπως και του Συλλόγου Κατιρλιωτών, όπου βρίσκονται σημαντικά τεκμήρια της προσφυγιάς και της τοπικής ιστορίας,

— να στηρίξει οικονομικά και εκδοτικά ο Δήμος Καλαμαριάς τη συνέχιση της έκδοσης της τοπικής Καλαμαριώτικης εφημερίδας «Προποντίδα», την οποία μοίραζε ο Ηρακλής Μαστρογιαννάκης στα στέκια της Καλαμαριάς, όταν έπεσε και οδηγήθηκε στο μοιραίο.

Στόχος των τιμητικών αυτών κινήσεων είναι αποδοθεί έμπρακτη τιμή στον εκλιπόντα αλλά και να υπάρξουν άξιοι συνεχιστές του έργου του».