Skip to main content

Κατέληξε ένας 18χρονος που νόσησε από ιλαρά στη Θεσσαλονίκη

Ο 18χρονος νόσησε αν και ήταν πλήρως εμβολιασμένος και κατέληξε απο αναπνευστική ανεπάρκεια στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από την επιδημία της ιλαράς, καθώς έχασε τη ζωή του, την τελευταία εβδομάδα, ένας 18χρονος από τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το τέταρτο θανατηφόρο κρούσμα της νόσου στη χώρα μας. Ο 18χρονος νόσησε αν και ήταν πλήρως εμβολιασμένος και κατέληξε απο αναπνευστική ανεπάρκεια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Από επιπλοκές της νόσου έχουν καταλήξει ένα βρέφος, ενας 17χρονος Ρομά και μία 35χρονη μητέρα από την Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, ο 18χρονος έπασχε από γενετικό νόσημα και βρισκόταν σε ανοσοκατασταλή. Είχε πλήρη εμβολιαστική κάλυψη, σύμφωνα με όσα ορίζει το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, δηλαδή είχε λάβει τις δύο δόσεις του εμβολίου για ιλαρά- παρωτίτιδα-ερυθρά.

Παρόλα αυτά "κόλλησε" τη νόσο, η οποία οπως έχουν επισημάνει πολλές φορές οι ειδικοί τον τελευταίο χρόνο έχει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα, και στη συνέχεια δυστυχώς λόγω και της ανοσολογικής ανεπάρκειας του οργανισμού του παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές.