Skip to main content

Ένατος βουλευτής των Εργατικών υποβάλει παραίτηση στον Κόρμπιν

Το Εργατικό Κόμμα αντέδρασε στην παραίτηση του Όστιν κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο αντέδρασε και στις προηγούμενες παραιτήσεις.

Βαθιά απογοητευμένος για τη «διάλυση» του Εργατικού Κόμματος, ο Ίαν Όστιν γίνεται ο ένατος βουλευτής του Τζέρεμι Κόρμπιν που παραιτείται σε διάστημα λίγων ημερών.

Ο Όστιν δεν σκοπεύει ωστόσο να ενταχθεί στην Ανεξάρτητη Ομάδα του βρετανικού κοινοβουλίου, η οποία συστάθηκε από τους οκτώ Εργατικούς και τους τρεις Συντηρητικούς βουλευτές που επίσης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους αυτήν την εβδομάδα.  

Υιοθετημένος από Εβραίους πρόσφυγες, ο Όστιν δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Express and Star» ότι έφθασε να ντρέπεται για τους Εργατικούς υπό την ηγεσία του Κόρμπιν ενώ αναφέρθηκε στο θέμα του αντισημιτισμού στις τάξεις του κόμματος

«Το Εργατικό Κόμμα ήταν η ζωή μου, κατά συνέπεια, αυτό ήταν η δυσκολότερη απόφαση που κλήθηκα ποτέ να λάβω, αλλά οφείλω να είμαι ειλικρινής και η αλήθεια είναι ότι έχω ντραπεί για το Εργατικό Κόμμα υπό την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν», δήλωσε ο Όστιν, ο οποίος εντάχθηκε στο Εργατικό Κόμμα το 1984.

Το Εργατικό Κόμμα αντέδρασε στην παραίτηση του Όστιν κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο αντέδρασε και στις προηγούμενες παραιτήσεις, υποστηρίζοντας δηλαδή ότι πρόδωσε τις αξίες για τις οποίες τον ψήφισαν οι Βρετανοί πολίτες και καλώντας τον να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.