Skip to main content

Ενδιαφέρον από τουριστικές επιχειρήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για παρόχους, 792 είναι οι νέες αιτήσεις για τα καταλύματα και 60 οι νέες αιτήσεις για τουριστικά γραφεία

Μεγάλο καταγράφεται το ενδιαφέρον των τουριστικών επιχειρήσεων να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα "Τουρισμός Για Όλους" όπως καταδεικνύεται από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, σε πρωϊνή εκπομπή στο Mega.

Συγκεκριμμένα, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για παρόχους, 792 είναι οι νέες αιτήσεις για τα καταλύματα και 60 οι νέες αιτήσεις για τουριστικά γραφεία. Μέχρι τώρα τονίζεται ότι οι εγκεκριμένοι πάροχοι καταλυμάτων ήσαν 1932 και οι εγκεκριμένοι πάροχοι τουριστικών γραφείων 45.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος θα έχουν περισσότερες επιλογές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιτυχία του προγράμματος συνολικά.

Το πρόγραμμα "Τουρισμός Για Όλους", προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, δημιουργήθηκε από το υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού για το έτος 2020 και η εκπόνησή του παρατάθηκε για το 2021. Μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια ή αντίστοιχα το τουριστικό πακέτο μέσω τουριστικών γραφείων, σε παρόχους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα προσφέροντας ειδικές τιμές.
Στο μεταξύ όπως είπε η κα υφυπουργός, τέλος του μήνα ανοίγει η πλατφόρμα για νέους δικαιούχους του προγράμματος.