Skip to main content

Ενενήντα χρόνια ΔΕΘ - Ιστορίες της Έκθεσης: Οι συναυλίες

Από Voria.gr
Γνωστές και άγνωστες πτυχές της ΔΕΘ, όπως τις αφηγείται ο Κυριάκος Ποζρικίδης στην εξαιρετική έκδοση «Ιστορίες της Έκθεσης» για τα 90στά γενέθλιά της.

Aπό την 1η κιόλας Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η ψυχαγωγία ήταν βασικό συστατικό της επιτυχίας των διοργα­νώσεων. Αστέρια της εποχής τραγουδούσαν κάθε βράδυ στον ειδικό χώρο που η ΔΕΘ ονόμαζε καμπαρέ. Τα μεγάφωνα έπαιζαν επιτυχίες της εποχής πολλές φορές επαναλαμβανόμενα όπως αυτή του Επιτροπάκη με το τραγούδι “Μπαρμπα-Γιάννη Κα­νατά”. Παράλληλα και επ’ ευκαιρία της έκθεσης, διάσημα μου­σικά σχήματα μετακόμιζαν στην Θεσσαλονίκη προσδοκώντας ως πελάτες τους εκθέτες και επισκέπτες της ΔΕΘ. Η ένταση της ψυχαγωγικής διάστασης της έκθεσης διογκώθηκε κυρίως στις μεταπολεμικές ΔΕΘ, όταν κορυφαία ονόματα όχι μόνο στον ελληνικό χώρο, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο έδιναν συναυλί­ες κυρίως στον χώρο του Παλέ ντε Σπορ.

Η ΔΕΘ ήταν φιλόξενη σε όλα τα είδη της μουσικής, από κλασική μουσική, όπως για παράδειγμα στην 23η ΔΕΘ το 1958 με την συναυλία του διάσημου κουαρτέτου εγχόρδων “Julliard String”, μέχρι την μπάντα της 17ης αμερικανικής αεροπορικής στρατιάς που ήρθε στην Θεσσαλονίκη από την Τρίπολη της Λιβύης και την συναυλία της 103μελούς φιλαρμονικής της Μινεάπολις στις 10 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς στο Βασιλικό θέατρο. Πα­ράλληλα δημιουργήθηκε η παράδοση της εμφάνισης δημοφι­λών καλλιτεχνικών σχημάτων στα κέντρα διασκεδάσεως της Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια της έκθεσης. Στο κέντρο “ΠΑ­ΝΟΡΑΜΑ” τον Σεπτέμβριο του 1958 ο Βασίλης Τσιτσάνης με την Γιώτα Λύδια διασκέδαζαν τους θαμώνες, ενώ στους “ΧΟΡ­ΤΑΤΖΗΔΕΣ” ο Στέλιος Καζαντζίδης με την Μαρινέλλα έδιναν ρεσιτάλ λαϊκού τραγουδιού. Στην “ΧΑΒΑΗ” τραγουδούσε ο Τώνης Μαρούδας και στο “ΠΑΛΛΑΣ” ο Χιώτης με την Λίντα και την Σούλη Σαμπάχ. Την επόμενη χρονιά στο κέντρο “ΧΑΒΑΗ” τους θαμώνες διασκέδαζε η Ρένα Βλαχοπούλου.

Η δεκαετία του 1960 ξεκινάει δυναμικά με τον βασιλιά του Τσα Τσα Σώτη Σιδηρόπουλο στο κέντρο “ΧΑΒΑΗ”, ενώ στο “ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ” τ ραγουδούσε ο Τώνης Μ αρού­δας και για λίγες εμφανίσεις η Νάνα Μούσχουρη, ενώ στο κέντρο“ΠΑΝΟΡΑΜΑ” ο Στ. Καζαντζίδης με την Μαρινέλλα.

Την επόμενη χρονιά το 1961για την περίοδο της ΔΕΘ στο εξοχικό κέντρο “ΑΣΤΕΡΙΑ” τραγουδούσε ο Γρηγόρης Μπιθικώ­τσης, στο “ΠΑΛΛΑΣ” ο Τώνης Μαρούδας με την Ζωζώ Σαπου­ντζάκη, ενώ την επόμενη χρονιά στο εξοχικό κέντρο “ΛΟΥΞΕΜ­ΒΟΥΡΓΟ” π αραστάσεις έ δινε η Α ιγύπτια N adia G amal μ αζί μ ε την Γιοβάνα, και στα “ΜΕΛΤΕΜΙΑ” (πρώην “ΑΣΤΕΡΙΑ”) ο Μανώ­λης Χιώτης με την Μαίρη Λίντα.

Το 1963 συνεχίζεται η παράδοση των μουσικών σχημάτων που ανηφόριζαν στην Θεσσαλονίκη την περίοδο της έκθεσης. Το κο­σμικό κέντρο “ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ” παρουσίαζε τον Τζίμη Μακού­λη, τον Γιάννη Βογιατζή και την Τζένη Βάνου και τα “ΑΣΤΕΡΙΑ” τον Στέλιο Καζαντζίδη με την Μαρινέλλα και την Μάγια Μελάγια.

To1964, στο στολίδι της έκθεσης στο Παλέ ντε Σπορ, έδωσε συναυλία το δημοφιλές την εποχή εκείνη νεανικό συγκρό­τημα των “Φόρμιγξ”, ενώ στις 29 Σεπτεμβρίου στο Παλέ ντε Σπορ συναυλία έδωσε ο Γιάννης Βογιατζής, η Τζένη Βάνου και ο Τζίμης Μακούλης με εισιτήριο 10, 15 και 20 δρχ.

Το 1965 στο εξοχικό κέντρο “ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ” και για την περίοδο της ΔΕΘ τραγουδούσε η Νάντια Κωνσταντοπούλου με τον Τάκη Μωράκη και τις Έρρικα και Μαργαρίτα Μπρόγιερ, στην “ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ” ο Μιχάλης Μενιδιάτης, στο “ΚΑΛΑΜΑΚΙ” ήταν ο θρυλικός Βασίλης Τσιτσάνης με την Ρίτα Σακελλαρίου και στα “ΑΣΤΕΡΙΑ” ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Το 1966 επ’ ευκαιρία της ΔΕΘ, η διάσημη μπάντα “Σαρατόγκα” του 6ου Αμερικανικού Στόλου, έδωσε συναυλίες στο Παλέ ντε Σπορ, όπως επίσης και η “Όπερα των Νέγρων” μ ε τ ο έ ργο “Οι Σάλπιγγες του Κυρίου”.

Στον ίδιο χώρο και πάλι, το 1967 διοργανώθηκε συναυλία του δι­άσημου Γάλλου τραγουδιστή Σαρλ Αζναβούρ, ενώ την επόμενη χρονιά η ΔΕΘ διοργάνωσε στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου δύο εμφανί­σεις των Γάλλων τραγουδιστών Σιλβί Βαρτάν και Τζόνι Χαλιντέι, οι οποίοι επισκέφθηκαν και τους εκθετήριους χώρους. Tα εισιτή­ρια της συναυλίας κόστιζαν 30, 50, 80 και 150 δρχ. Στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συναυλία λαϊκής μουσικής.


Στο Παλέ ντε Σπορ προς τιμήν της Σοφίας Βέμπο για την συ­μπλήρωση 35 χρόνων καλλιτεχνικής ζωής, με διευθυντή ορχή­στρας τον Σταύρο Ξαρχάκο και ερμηνευτές τους Γ. Μπιθικώτση, Β. Μοσχολιού, και Γ. Καλατζή. Η Γαλλίδα τραγουδίστρια Δαλιδά έδωσε συναυλία στις 13 Σε­πτεμβρίου 1969 στο κατάμεστο από κόσμο Παλέ ντε Σπορ, ενώ την επομένη οι επισκέπτες της ΔΕΘ απόλαυσαν την Ελληνίδα διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα Βίκυ Λέανδρος.

Στα παράλληλα γεγονότα της ΔΕΘ το 1971 εντάχθηκαν τρεις εξαιρετικές παραστάσεις στο Παλέ ντε Σπορ των φολκλορικών μπαλέτων της Κεντρικής Αφρικής. Στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου συναυλία έδωσε στον ίδιο χώρο το διάσημο βρετανικό ντίσκο- ποπ συγκρότημα της εποχής “Μαρμελάδα” (MARMELADE).  Δυο συναυλίες έδωσε στο Παλέ ντε Σπορ η διάσημη Ιταλίδα τραγουδίστρια της ποπ μουσικής Πάτι Μπράβο το 1972. Tο τρα­γούδι της “Λα Μπάμπολα” εκείνη την εποχή κατείχε τις πρώτες θέσεις στις πωλήσεις δίσκων. Tα εισιτήρια κόστιζαν 20, 50 και 80 δρχ.

Στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 1973 είχαν προγραμματιστεί δυο συ­ναυλίες στο Παλέ ντε Σπορ του διάσημου Έλληνα τραγουδιστή Ντέμη Ρούσσου. Τελικά, λόγω μεγάλης ζήτησης, πραγματοποι­ήθηκε και τρίτη συναυλία στις 10 Σεπτεμβρίου. Στο πρώτο μέ­ρος της συναυλίας μαζί του τραγούδησαν ο Μιχάλης Βιολάρης, η Μάρω Δημητρίου, η Ελπίδα, η Σούλα Κοψίνη, η Νέλη Μάνου, η Μίλυ, η Ξανθή Περράκη και η Φρύνη. Παρουσιαστής των συ­ναυλιών ήταν ο Νίκος Μαστοράκης.

Πλούσια ήταν τα παράλληλα καλλιτεχνικά γεγονότα που διορ­γανώθηκαν στην 40ή ΔΕΘ το 1975. Στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, στο Παλέ ντε Σπορ, πραγματοποιήθηκαν δυο συναυλίες του συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, με την συμμετοχή των Ν. Ξυλούρη, Δ. Γαλά­νη, Ν. Δημητράτου και Β. Σταύρου. Στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, στον ίδιο χώρο, οι θεατές απόλαυσαν την “ΡΟΚ ΟΠΕΡΑ–ΤΡΩ­ΪΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ” μ ε τη σ υμμετοχή των καλλιτεχνών Δ άκη, Ελπίδας, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Κώστα Τουρνά, Γιώργου Μούτσιου, Γιώργου Πολυχρονιάδη, Βλάσση Μπονάτσου, Μπέσυ Αργυράκη κ.α.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 1976, στο Παλέ ντε Σπορ, η ΔΕΘ διοργάνωσε συναυλία με τον Γιάννη Πάριο, την Λίτσα Διαμάντη και τον Δη­μήτρη Κοντολάζο υπέρ του Ιδρύματος Περιθάλψεως και Αποκα­ταστάσεως Αναπήρων Παίδων Θεσσαλονίκης. Στα παράλληλα καλλιτεχνικά γεγονότα της 41ης ΔΕΘ είχαν προγραμματιστεί τέσσερις παραστάσεις των περίφημων κινέζικων μπαλέτων της Σανγκάης στο Παλέ ντε Σπορ, όμως λόγω του θανάτου του Μάο Τσε Τουνγκ, στις 9 Σεπτεμβρίου 1976, δεν τηρήθηκε το πρόγραμμα. Τελικά η ΔΕΘ, μετά την λήξη του επίσημου πέν­θους στην Κίνα, εξασφάλισε τρεις παραστάσεις των μπαλέτων σε διάστημα δυο ημερών.

Το 1977 στο “Αλεξάνδρειο Μέλαθρο”, η ΔΕΘ διοργάνωσε συ­ναυλία του Γιώργου Χατζηνάσιου με την συμμετοχή των Κώστα Βενετσιάνου, Βίκυς Μοσχολιού, Δήμητρας Γαλάνη και των παι­διών της Eurovision, Πασχάλη, Ρόμπερτ, Μαριάννας και Μπέσυ που είχαν καταπλήξει το ευρωπαϊκό κοινό με το τραγούδι τους “Μάθημα Σολφέζ”. Tα εισιτήρια κόστιζαν 80 και 100 δρχ. και ίσχυαν και ως είσοδος στην έκθεση.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1980, στο πλαίσιο των παραλλήλων εκδη­λώσεων της ΔΕΘ, συναυλία έδωσε ο περίφημος καλλιτέχνης της ροκ Ίαν Γκίλαν, που έγινε γνωστός με το συγκρότημα των “Ντιπ Περπλ”.

Ιδιαίτερα πλούσιο ήταν το παράλληλο ψυχαγωγικό και καλ­λιτεχνικό πρόγραμμα της 63ης ΔΕΘ το 1988. Στις 7 & 9 Σε­πτεμβρίου, το δημοφιλές συγκρότημα “Aroma Caribe” έδωσε δυο συναυλίες με λάτιν και τζαζ ρυθμούς. Στις 10 Σεπτεμβρίου ο Λάκης Παπαδόπουλος (Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ) τραγούδησε στη ΔΕΘ και την επομένη ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Δημήτρης Μπάσης και η Αθηνά Μόραλη ερμήνευσαν τις επιτυχίες τους. Το 1998 από 17 έως 20 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε το 1ο Φε­στιβάλ “ΓΑΙΑ” μ ε σ τόχο ν α καθιερώθει ω ς γ εγονός και ν α κά­νει την πόλη σταυροδρόμι της μουσικής των τριών ηπείρων. Στο “ΓΑΙΑ” μεταξύ άλλων εμφανίστηκαν οι Nina Simone, Cesaria Evora, Anastasia, Πυξ Λαξ κ.α.

Οι παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της 65ης ΔΕΘ το 2000 ξεκίνησαν με μια μεγάλη συναυλία στο Παλέ ντε Σπορ με την Άλκηστι Πρωτοψάλτη και ολοκληρώθηκαν με το πολυθέαμα “Η Μαρία Φαραντούρη τραγουδάει τους Έλληνες Συνθέτες”, το οποίο είχε παρουσιάσει η ίδια καλλιτέχνιδα και στην ΕΧΡΟ 2000 στο Ανόβερο.

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2001, ως παράλληλο γεγονός της ΔΕΘ, διοργανώθηκε συναυλία της διεθνούς φήμης ερμηνεύτρι­ας Mercedes Sosa στο θέατρο Γης.


Πλούσιο ήταν το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της ΔΕΘ το 2002. Στις 6, 8, 10 και 13 Σεπτεμβρίου, στην εσωτε­ρική αυλή του Επταπυργίου, δόθηκαν παραστάσεις της όπερας του L.V.Beethoven “FIDELIO” α πό τ ην Ό περα Δ ωματίου Θ εσ­σαλονίκης. Στις 13 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Αριστοτέλους, διοργανώθηκε συναυλία της Λετονής νικήτριας του διαγωνι­σμού τραγουδιού της Eurovision 2001 Μαρίας Ναούμοβα.

Το 2005 στο πλαίσιο των “Music Events”, διοργανώθηκαν συναυλίες με την συμμετοχή Ελλήνων καλλιτεχνών. Ανάμεσά τους ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Πάνος Κιάμος, η Καίτη Γαρμπή, ο Πασχάλης Τερζής και η Πέγκυ Ζήνα. Το 2006, την τελευταία ημέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε συναυλία του Τόλη Βο­σκόπουλου στο πλαίσιο της οποίας τιμήθηκε από τον δήμο Θεσ­σαλονίκης.

Το “Disc Festival”, το 2010 ξεκίνησε με συναυλία του Μύρω­να Στρατή και του Φίλιππου Πλιάτσικα. Στον εκθεσιακό χώρο κάτω από το τόξο της ΧΑΝΘ στήθηκε εξέδρα όπου οι επισκέ­πτες διασκέδασαν με γνωστά ονόματα όπως η Γλυκερία, ο Λαυ­ρέντης Μαχαιρίτσας, οι Onirama και η Ελεονώρα Ζουγανέλη. Tο Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε συναυλία στο Παλέ ντε Σπορ με την μοναδική Χαρούλα Αλεξίου. Μαζί της η Μάρθα Φριντζήλα.

Την επόμενη χρονιά συναυλίες έδωσαν το συγκρότημα Μέλισ­σες και η Ήβη Αδάμου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Κωστής Μα­ραβέγιας με τον Πάνο Μουζουράκη, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Δημήτρη Σταρόβα, τον Αλκιβι­άδη Κωνσταντόπουλο και την Ζήνα Αρβανιτίδη, ο Χρήστος Νι­κολόπουλος με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, την Μελίνα Ασλανίδου και την Γιώτα Νέγκα και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

 

Στην 78η ΔΕΘ το 2013 η Helexpo προχωρά σε μια σημαντική συνεργασία με τον νεανικό τηλεοπτικό σταθμό MAD και διοργα­νώνει το πρώτο φεστιβάλ με την επωνυμία “MAD North Stage Event by Helexpo” με εννιά συναυλίες και ονόματα όπως η Έλε­να Παπαρίζου, η Πέγκυ Ζήνα, ο Γιώργος Μαζωνάκης, οι Onirama, ο Stan, ο Νίκος Μακρόπουλος και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Το φεστιβάλ ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αγαπήθηκε από την νε­ολαία της Θεσσαλονίκης και αναμένεται η συνέχειά του.

Για όλα τα γούστα ήταν οι μουσικές συναυλίες της 79ης ΔΕΘ καθώς στο MAD North Stage Festival συμμετείχαν δημοφι­λείς καλλιτέχνες και τραγουδοποιοί με τον Διονύση Σαββόπουλο να γιορτάζει τα 50 χρόνια παρουσίας του στα μουσικά δρώμενα. Την αρχή του μουσικού ταξιδιού έκανε το Σάββατο 6 Σεπτεμ­βρίου ο Νίκος Πορτοκάλογλου με μια συναυλία γιορτή, ενώ την επόμενη ημέρα, Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, πήρε την σκυτάλη η Δέσποινα Βανδή και ο Μηδενιστής. Τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου οι Stavento, οι ΜΕΛΙSSES και η Ήβη Αδάμου έβαλαν … φωτιά στη σκηνή, ενώ την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου ο Μύρωνας Στρατής και ο Ησαΐας Ματιάμπα ξεσήκωσαν το κοινό με τα τραγούδια τους. Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, στη μουσική σκηνή της 79ης ΔΕΘ ανέβηκε ο μεγάλος μας τραγουδοποιός, Διονύσης Σαββόπου­λος, που άγγιξε με τα τραγούδια του όλες τις γενιές, δίνοντας τον δικό του μουσικό παλμό στη διοργάνωση. Μαζί του οι φίλοι του, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μελίνα Κανά και Πάνος Μουζουράκης. Μάλιστα, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΔΕΘ-Helexpo τίμη­σαν τον Διονύση Σαββόπουλο για τα 50 χρόνια προσφοράς του στον ελληνικό πολιτισμό, λέγοντάς του ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ο Διονύσης Σαββόπουλος από την πλευρά του δήλωσε συγκι­νημένος, αισθάνθηκε τιμή –όπως είπε- κι ενώ δεν συνηθίζει να δέχεται βραβεία, αποδέχθηκε το συγκεκριμένο με ευχαρίστηση, θυμίζοντας πως το 1974 ένας άλλος μεγάλος Θεσσαλονικιός καλλιτέχνης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, τιμήθηκε από τον τότε πρό­εδρο της ΔΕΘ, Νικόλαο Ζαρντινίδη. Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με τον Σάκη Ρουβά να παρουσιάζει στη σκηνή το show της πιο επιτυχημένης περιοδείας “the ace of hearts tour”, ενώ στα decks ανέβηκε και η ανερχόμενη dj και μουσικός παραγωγός Xenia Ghali. Την Παρασκευή 12 Σεπτεμ­βρίου, ο Στέλιος Ρόκκος ταξίδεψε τους επισκέπτες μουσικά με τις παλαιότερες και νέες μεγάλες του επιτυχίες, ενώ το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου ένα δυνατό Panik Live με την Ελένη Φουρέιρα, τους Boys&Noise και τον Στέλιο Λεγάκη, απογείωσε τον συναυ­λιακό παλμό. Το πρόγραμμα των συναυλιών ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, με τη μοναδική, αυθεντική λαϊκή φωνή της Πάολα.

Στους μουσικούς ρυθμούς της 80ης ΔΕΘ «χόρευε» για εννέα ημέρες η Θεσσαλονίκη, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα συ­ναυλιών με γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες του ελληνι­κού μουσικού στερεώματος. Κάθε βράδυ η υπαίθρια σκηνή στο Τόξο ΧΑΝΘ δονούνταν από τον συναυλιακό παλμό, προσφέρο­ντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της 80ης ΔΕΘ να απολαύ­σουν τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και μάλιστα χωρίς επιπλέον κόστος, πέραν του εισιτηρίου εισόδου τους στην Έκθεση. Σημαντική στιγμή στο συναυλιακό αυτό πρό­γραμμα αποτέλεσε το αφιέρωμα στα 90 χρόνια του Μίκη Θεο­δωράκη, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου. Ο Γιώργος Νταλάρας και  η Ελένη Βιτάλη, μαζί με τους Ζαχαρία Καρούνη και Μπέττυ Χαρ­λαύτη, παρέσυραν το κοινό, στο πλαίσιο του συναυλιακού αφιε­ρώματος στα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, αναδεικνύοντας τους σταθμούς της μακράς του πορείας στο ελληνικό τραγούδι. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, τίμησε τον μεγάλο μας συνθέτη, παραδίδοντας τιμητική πλακέτα στην κόρη του, Μαργαρίτα Θεοδωράκη. Αναφέρθηκε δε στους στε­νούς δεσμούς της Έκθεσης με το ελληνικό τραγούδι, κάνοντας μια αναδρομή στο Φεστιβάλ Τραγουδιού, που γεννήθηκε μέσα από τη ΔΕΘ. Τη συναυλία παρουσίασε η γνωστή ηθοποιός Άννα Φόνσου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών, που σχεδιάστηκε έτσι ώστε να καλύπτει όλα τα γούστα, τόσο της νεολαίας όσο και των μεγαλύτερων ηλικιών, είχε ως εξής: Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου άνοιξαν τη μουσική γιορτή με τις υπέροχες μελωδίες τους και τις μαγικές φωνές τους ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάν­νης Κότσιρας. Τη σκυτάλη πήρε την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου ο Κωνσταντίνος Αργυρός, από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές της νέας γενιάς, ενώ φωτιά στη σκηνή έβαλαν με τα τραγούδια τους τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου οι ταξιδιάρηδες ONIRAMA, ο δυναμικός Stan και οι πρωτοπόροι Vegas. Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου ο όλο εκπλήξεις Πάνος Μουζουράκης και η αγα­πημένη Πέννυ Μπαλτατζή χάρισαν μελωδικά μουσικά ταξίδια. Την Πέμπτη 10 του μηνός ο ασύγκριτος Πάνος Κιάμος χάρισε μια αυθεντική λαϊκή βραδιά, ενώ την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρί­ου ο ανεπανάληπτος Γιώργος Μαζωνάκης διασκέδασε χιλιάδες φίλους του. Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου η σκηνή της 80ης ΔΕΘ απογειώθηκε με την εντυπωσιακή Ελένη Φουρέιρα και τους λατρεμένους από τη νεολαία Boys&Noise, ενώ το συναυλιακό πρόγραμμα έκλεισε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου με τον καλύ­τερο τρόπο η βελούδινη και ρομαντική φωνή του αγαπημένου Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Οι συναυλίες και τα μουσικά γεγονότα ήταν πάντα στοιχείο από το DNA της ΔΕΘ και έτσι παραμένουν.