Skip to main content

Eni: Μηδενικές ροές από την Gazprom έως και την Τρίτη

Η Gazprom διέκοψε πλήρως την αποστολή φυσικού αερίου στην Eni από χθες επικαλούμενη «αδυναμία μεταφοράς του αερίου μέσω της Αυστρίας».

Η ιταλική Eni ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα παραλάβει φυσικό αέριο από τη ρωσική Gazprom αύριο και ότι η κατάσταση αναμένεται να παραμείνει η ίδια μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι η Gazprom δηλώνει ότι δεν είναι σε θέση να μεταφέρει αέριο προς την Ιταλία μέσω της Αυστρίας.

Υπενθυμίζεται πως η Gazprom διέκοψε πλήρως την αποστολή φυσικού αερίου στην Eni από χθες επικαλούμενη «αδυναμία μεταφοράς του αερίου μέσω της Αυστρίας».

Το μεγαλύτερο μέρος του ρωσικού φυσικού αερίου που φθάνει στην Ιταλία περνά από την Ουκρανία μέσω του αγωγού TAG, ο οποίος φθάνει στο Ταρβίζιο της βόρειας Ιταλίας στα σύνορα με την Αυστρία.

Εκπρόσωπος της Eni δήλωσε χθες πως «η Gazprom δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να τηρήσει τους αναγκαίους κανόνες για να εξασφαλίσει την υπηρεσία καταμερισμού του φυσικού αερίου στην Αυστρία όπου θα πρέπει να το παραδώσει, ενώ αποδεικνύεται ότι η Αυστρία συνεχίζει να λαμβάνει φυσικό αέριο στο σημείο παράδοσης στα σλοβακο-αυστριακά σύνορα».