Skip to main content

Ενιαίο κέντρο ελέγχου της κυκλοφορίας αποκτά η Θεσσαλονίκη

Ενοποιούνται τα σημερινά τρία κέντρα ελέγχου και δημιουργείται ευφυές σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη.

Υπογράφηκε σήμερα ψηφιακά η σύμβαση για την ενοποίηση των τριών κέντρων ελέγχου κυκλοφορίας που λειτουργούν στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης. Τα τρία κέντρα γίνονται ένα και δημιουργείται ευφυές σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Έτσι από ένα χώρο και με συνολική εικόνα της κατάστασης των μετακινήσεων 24 ώρες το εικοσιτετράωρο σε όλους τους δρόμους, θα δοθεί η δυνατότητα κατανομής της κίνησης και ρύθμισης των φωτεινών σηματοδοτών, ώστε να επιταχύνεται η ροή των οχημάτων, να μη δημιουργούνται μποτιλιαρίσματα και να περιοριστεί η ταλαιπωρία όλων των μετακινουμένων.

«Προχωράμε στο συντονισμό των φαναριών της Θεσσαλονίκης, τα οποία μάλιστα θα λειτουργούν προσαρμοσμένα στα κυκλοφοριακά δεδομένα κάθε στιγμής. Έτσι, η ροή της κίνησης θα γίνεται απρόσκοπτα και δεν θα δημιουργούνται μποτιλιαρίσματα λόγω ανυπαρξίας συντονισμού των φαναριών. Το νέο σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας αποτελεί την ενοποίηση των τριών κέντρων ελέγχου κυκλοφορίας, από όπου ρυθμίζονται έως σήμερα τα φανάρια. Η υπογραφή της σύμβασης ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του έργου και τους επόμενους μήνες όλοι θα αντιληφθούμε την υλοποίησή του», τόνισε σε ανάρτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Υποδομών, Πάρις Μπίλλιας.

Το ευφυές σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας θα έχει τη δυνατότητα να δίνει προτεραιότητα στα αστικά λεωφορεία ή να παρεμβαίνει στο δρόμο (στα φανάρια θα υπάρχουν αισθητήρες) σε τυχόν έκτακτες καταστάσεις.