Skip to main content

Λαϊκή Συσπείρωση: Ενημέρωση δημοτικού συμβουλίου για τις παρατυπίες εμβολιασμών

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά αφενός την ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα και αφετέρου την εις βάθος έρευνα των καταγγελιών,

Αναλυτική ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και των δημοτών καθώς και την εις βάθος έρευνα, τη διαλεύκανση και την απόδοση ευθυνών για τα όσα καταγγέλλονται σχετικά με τους παράτυπους εμβολιασμούς σε δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης ζητά η παράταξη του κεντρικού δήμου «Λαϊκή Συσπείρωση».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «είναι ανάγκη να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για πολιτικά στελέχη. Η κομματική ένταξη όσων εμπλέκονται, σε καμιά περίπτωση δεν αθωώνει ανάλογα φαινόμενα με άλλες δημοτικές διοικήσεις ή κυβερνήσεις».

Παράλληλα, η παράταξη εξαπολύει πυρά κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, λέγοντας πως «επιδιώκει να φιλοτεχνήσει την εικόνα ενός δημάρχου που "παίρνει κεφάλια" κάθε παραβάτη».

«Τα γεγονότα που δημοσιοποιούνται είναι ένα μόνο μέρος και σύμπτωμα της συνολικής πολιτικής με πρόσημο την υποβάθμιση των δημοτών και των αναγκών τους» σχολιάζει η ΛΑΣΥ.

Υπενθυμίζεται πως για τις εν λόγω καταγγελίες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απέπεμψε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και την αντιδήμαρχο Παιδείας, ενώ ήδη διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το θέμα:

Είναι αναγκαίο, επιτακτικό και επείγον να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και των δημοτών για όσα συνέβησαν, καταγγέλλονται και ερευνώνται από τη εισαγγελία για τα παραπάνω γεγονότα στα οποία φέρεται να εμπλέκονται πρόεδρος κοινωφελούς οργανισμού (σ.σ. συνδικαλίστρια της ΔΑΚΕ – εργαζόμενη του δήμου σε αναστολή), αντιδήμαρχος και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, άπαντες στελέχη της ΝΔ. Είναι ανάγκη να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για πολιτικά στελέχη.

Η κομματική ένταξη όσων εμπλέκονται, σε καμιά περίπτωση δεν αθωώνει ανάλογα φαινόμενα με άλλες δημοτικές διοικήσεις ή κυβερνήσεις. Απλά επιβεβαιώνει τη «συνέχεια» πολιτικής και κράτους.

Επειδή η διοίκηση του δήμου με τις ανακοινώσεις της για τη τύχη στελεχών της, (για υπόθεση που ήδη, εδώ και ώρες απασχολεί την εισαγγελία), επιδιώκει να φιλοτεχνήσει την εικόνα ενός δημάρχου που «παίρνει κεφάλια» κάθε παραβάτη, θυμίζουμε:

Ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας ήταν εκείνος που μέχρι προχθές προστάτευε τα στελέχη του από τις διαμαρτυρίες και καταγγελίες όχι μόνο της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά εκατοντάδων δημοτών για τη στάση και πολιτική των στελεχών του, της διοίκησης του.

Το θέμα δεν είναι ΜΟΝΟ να πάρει κεφάλια για τη συγκεκριμένη υπόθεση (που έτσι κι’ αλλιώς απασχολεί έρευνα των δικαστηρίων) αλλά να πάρει το κεφάλι της πολιτικής που εφάρμοσαν τα στελέχη του (όχι μόνο τα καταγγελλόμενα αλλά όλη η διοίκηση του).

Φοβόμαστε ότι άδικα θα περιμένουμε την αλλαγή της πολιτικής του δήμου που  (με τραγική εκπρόσωπο τη κ. Ακριτίδου) «έριξε στα τάρταρα» τη σχολική στέγη στο δήμο, με αποκορύφωμα το φύτεμα σαρδελόκουτων στις αυλές σχολείων και τον επικίνδυνο υπερσυνωστισμό μαθητών – εκπαιδευτικών εν μέσω πανδημίας. Ήταν και είναι πολιτική της διοίκησης.

Φοβόμαστε ότι άδικα θα περιμένουμε την επανάληψη μετάδοσης των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου από τη δημοτική τηλεόραση καθώς είναι ολοφάνερη η πρόθεση του δημάρχου να κυριαρχεί χωρίς αντίλογο στο δημόσιο διάλογο.

Φοβόμαστε ότι άδικα θα περιμένουμε την αλλαγή της αντιλαϊκής πολιτικής στους άλλους τομείς πολιτικής του δήμου, όπου προϊστανται άλλοι αντιδήμαρχοι και στελέχη.

Τα γεγονότα που δημοσιοποιούνται είναι ένα μόνο μέρος και σύμπτωμα της συνολικής πολιτικής με πρόσημο την υποβάθμιση των δημοτών και των αναγκών τους.

Είναι αποτέλεσμα της (παροιμιωδώς στενής) πρόσδεσης της διοίκησης του δήμου με τη κυβέρνηση, της αναζήτησης συμμάχων για τη συγκρότηση δημοτικής πλειοψηφίας ακόμα και με προκλητικούς εκπροσώπους της ακροδεξιάς, που φοβόμαστε ότι θα συνεχιστεί στο κυνήγι για δημοτικές πλειοψηφίες, προεκλογικά χρίσματα και συγκρότηση ψηφοδελτίων με το νέο, απαράδεκτο εκλογικό νόμο για τους ΟΤΑ που προωθεί η κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση:

Ζητάμε άμεση, αναλυτική ενημέρωση, έρευνα, διελεύκανση και απόδοση ευθυνών.

Παροτρύνουμε τους δημότες να μη πέσουν στη παγίδα της εικόνας της «κάθαρσης». Οι ανάγκες τους επιβάλλουν να γίνει κάθαρση του δήμου, της χώρας, συνολικά της πολιτικής ζωής από τα μεγάλα συμφέροντα που κυριαρχούν στη ζωή τους, στη πόλη, στο δήμο. Που ιδιωτικοποιούν, παραδίνουν φιλέτα στα συμφέροντα (βλ. ΔΕΘ, παραλία κ.λ.π), φοροκυνηγούν τους δημότες, ούτε καν παίρνουν κάποιο μέτρο προστασίας της υγείας και ζωής τους, δεν διεκδικούν τίποτα από τη κεντρική εξουσία αλλά αποτελούν μέρος της, υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική της «μέχρι κεραίας» σε τοπικό επίπεδο.