Skip to main content

Ενημερωτική εκδήλωση του Personal Banking της Τράπεζας Πειραιώς

Ομιλητές ήταν ο κ. Stuart Lingard, Διευθυντής Προϊόντων Σταθερού εισοδήματος Franklin Templeton και ο Δρ. Ηλίας Λεκκός, Chief Economist της Πειραιώς

Με θέμα «Προοπτικές για το μέλλον, Διεθνείς επενδύσεις σταθερού εισοδήματος και εξελίξεις στην ελληνική οικονομία» διοργανώθηκε την Τρίτη 1/10 /2019 ενημερωτική εκδήλωση από το Personal Banking και τον Τομέα Piraeus Financial Markets (PFM) της Τράπεζας Πειραιώς, σε συνεργασία με τον Επενδυτικό Οίκο της Franklin Templeton.

Ομιλητές ήταν ο κ. Stuart Lingard, Διευθυντής Προϊόντων Σταθερού εισοδήματος Franklin Templeton και ο Δρ. Ηλίας Λεκκός, Chief Economist, Επικεφαλής Οικονομικής Ανάλυσης και Επενδυτικής Στρατηγικής του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Την εκδήλωση παρακολούθησαν 120 άτομα, πελάτες του Personal Banking, ανώτερα στελέχη του Δικτύου καταστημάτων και του Personal Banking της Τράπεζας Πειραιώς.

Για την παγκόσμια οικονομία, τις επιπτώσεις που έχει η οικονομική αβεβαιότητα στις αγορές και τους κινδύνους που ενυπάρχουν, μίλησε ο κ. Stuart Lingard παρουσιάζοντας παράλληλα τρόπους που αυτά μπορούν να μετριαστούν. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Lingard μίλησε για την αξία που μπορεί κάνεις να αναζητήσει σε επιλεγμένους τομείς της αγοράς προϊόντων σταθερού εισοδήματος.

Από την πλευρά του ο κ. Λεκκός αναφέρθηκε στην Ελληνική Οικονομία και τις προοπτικές για το μέλλον. Σύμφωνα με τον Chief Economist της Τράπεζας Πειραιώς, η ελληνική οικονομία είναι σε φάση ανάκαμψης από το 2017 με την ανάπτυξη να κυμαίνεται μεταξύ 1,5-2%. Οι δείκτες επιχειρηματικών προσδοκιών και καταναλωτικής εμπιστοσύνης έχουν έντονα ανοδική τάση γεγονός όμως που δεν έχει αποτυπωθεί ακόμα στα μεγέθη της πραγματικής οικονομίας. Οι βασικότερες προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας εντοπίζονται στην ενίσχυση της μέσα σε ένα πλαίσιο αυστηρών δημοσιονομικών στόχων και των επιπτώσεων που θα επιφέρει μια ενδεχόμενη επιβράδυνση της δραστηριότητας στην ευρωζώνη. Ταυτόχρονα εκτιμάται ότι ο κυριότερος μοχλός ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια για την Ελλάδα θα είναι η αύξηση των επενδύσεων, οι οποίες έχουν μειωθεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα την περίοδο της κρίσης.