Skip to main content

Θάσος: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά - Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας

«Είναι λίγο πιο βελτιωμένη η εικόνα αλλά το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έως αυτή την ώρα το τεράστιο πύρινο μέτωπο στη Θάσο, στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, αυτή την ώρα στο σημείο όπου μαίνεται η πυρκαγιά επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 40 υδροφόρα οχήματα, 8 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα. Ταυτόχρονα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ευχαρίστησε τους εθελοντές για τη βοήθειά τους να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο. «Βρισκόμαστε σε γενική επιφυλακή» τόνισε ο κ. Αρτοποιός και συμπλήρωσε πως το έντονο ανάγλυφο δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών. «Είναι λίγο πιο βελτιωμένη η εικόνα, σε πλήρη εξέλιξη το φαινόμενο», τόνισε.

Τεράστια κινητοποίηση

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, στη Θάσο έχουν σπεύσει:

-από την Περιφέρεια Αττικής, 30 πυροσβέστες

-από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 29 πυροσβέστες με ένα όχημα

-από την Περιφέρεια Ηπείρου, 14 πυροσβέστες

-Από Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα

Από το πρώτο φως έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά, 8 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν, 2 ελικόπτερα και τρία 3 μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ, εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μήνυμα για προληπτική εκκένωση

Από τις 6:25 το πρωί έχει δοθεί εντολή εκκένωσης στον οικισμό Κοίνυρα, με τους πολίτες να λαμβάνουν μήνυμα 112 για να κατευθυνθούν προς Λιμενάρια.

Πάντως, όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Χρήστος Πολίτης, το μήνυμα έχει καθαρά και μόνο προληπτικό χαρακτήρα προκειμένου να προστατευτούν κάτοικοι και τουρίστες από τους πυκνούς καπνούς που επικρατούν στην περιοχή και όχι γιατί κινδυνεύει ο οικισμός από τη φωτιά.

Πηγή φωτογραφιών: Facebook