Skip to main content

ΕΝΙΘ: Βαθύτατη πρόκληση το ακαταδίωκτο της επιτροπής εμπειρογνωμόνων

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης καταγγέλει την κυβέρνηση για τη θέσπιση του ακαταδίωκτου ενώ «διώκονται ιατροί για τη γνώμη τους».

«Βαθύτατη πρόκληση» χαρακτηρίζει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης την τροπολογία για το ακαταδίωκτο που θεσπίστηκε από τη Βουλή έπειτα από πρόταση της κυβέρνησης για την επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

«Η κυβέρνηση να εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο σε ορισμένους επιστήμονες αποκλειστικά των Επιτροπών, την ίδια ώρα που διώκονται συνάδελφοί μας ιατροί για τη γνώμη τους η οποία δεν είναι αρεστή στους κυβερνητικούς παράγοντες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Το ΔΣ της ΕΝΙΘ θεωρεί, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, «αυτονόητο ότι δεν πρέπει να διώκεται οποιοσδήποτε επιστήμονας για τη γνώμη που διατυπώνει ή για την ψήφο του».

Άλλωστε, προσθέτει «αποκλειστικά υπεύθυνη για τις αποφάσεις που αφορούν  τη διαχείριση της πανδημίας είναι η κυβέρνηση, με το υπουργείο Υγείας, τις Διοικήσεις των ΥΠΕ και των νοσοκομείων. Η οποία κυβέρνηση εργαλειοποιεί τη γνώμη των επιστημόνων για να υπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα  και να μην αναλάβει τις ευθύνες της για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού. Με την τροπολογία για το ακαταδίωχτο των επιτροπών προσπαθεί να προσφέρει ασυλία στη δική της πολιτική, που ευθύνεται για το σημερινή τραγική κατάσταση με την πανδημία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το ΔΣ της ΕΝΙΘ θεωρεί αυτονόητο ότι δεν πρέπει να διώκεται οποιοσδήποτε επιστήμονας για τη γνώμη που διατυπώνει ή για την ψήφο του. Άλλωστε, αποκλειστικά υπεύθυνη για τις αποφάσεις που αφορούν τη διαχείριση της πανδημίας είναι η κυβέρνηση, με το υπουργείο Υγείας, τις Διοικήσεις των ΥΠΕ και των νοσοκομείων. Η οποία κυβέρνηση εργαλειοποιεί τη γνώμη των επιστημόνων για να υπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα  και να μην αναλάβει τις ευθύνες της για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού. Με την τροπολογία για το ακαταδίωχτο των επιτροπών προσπαθεί να προσφέρει ασυλία στη δική της πολιτική, που ευθύνεται για το σημερινή τραγική κατάσταση με την πανδημία.|

Αποτελεί όμως  βαθύτατη πρόκληση, η κυβέρνηση να εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο σε ορισμένους επιστήμονες αποκλειστικά των Επιτροπών, την ίδια ώρα που διώκονται συνάδελφοί μας ιατροί για την γνώμη τους η οποία δεν είναι αρεστή στους κυβερνητικούς παράγοντες αφού δεν ευθυγραμμίζεται με την κυβερνητική προπαγάνδα. Για αυτόν το λόγο, διώκονται η Πρόεδρος και ο Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας (Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης), επειδή είπαν την αλήθεια, ανέδειξαν τα προβλήματα και διεκδίκησαν άμεσες λύσεις για την προάσπιση της υγείας του λαού της Θεσσαλονίκης.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί οι οποίοι είναι επιστήμονες που από την πρώτη στιγμή της πανδημίας αφιέρωσαν τις γνώσεις και όλες τις δυνάμεις τους για την περίθαλψη των ασθενών, βιώνουν τον αυταρχισμό και διώξεις για την έκφραση της γνώμης τους. Παράλληλα ουδέποτε η κυβέρνηση φρόντισε για τη διασφάλιση για τους νοσοκομειακούς ιατρούς  των συνθηκών που να επιτρέπουν την ελεύθερη άσκηση των καθηκόντων τους και της ιατρικής  προς όφελος των ασθενών, αφού τους στερεί τα απαραίτητα μέσα, υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και την προστασία τους. Μετέτρεψε το ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου, με αναστολή της λειτουργίας του σε τακτικά χειρουργεία, ιατρεία και κλινικές, με δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Για αυτήν την εγκληματική πολιτική αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση.