Skip to main content

Εννέα τα κρούσματα σε εργαζόμενους του ΑΧΕΠΑ από χθες βράδυ - Τι λέει η διοίκηση

Η διοίκηση του νοσοκομείο ενημέρωσε για την εξέλιξη το υπουργείο Υγείας, το οποίο απέστειλε κλιμάκια του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια τεστ στο προσωπικό

Συναγερμός σήμανε από χθες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, μετά τον εντοπισμό εννέα τελικά κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η είδηση έγινε γνωστό νωρίς το πρωί μετά από ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, που μιλούσε για δέκα κρούσματα (δείτε εδώ), ωστόσο, λίγο αργότερα η διοίκηση του νοσοκομείο ξεκαθάρισε ότι τα περιστατικά μόλυνσης από την Covid είναι εννέα.

Κάποια από τα άτομα αυτά εργαζόταν στις διοικητικές υπηρεσίες, ενώ τα υπόλοιπα ήταν από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Τα αποτελέσματα των τεστ τους έγιναν γνωστά χθες το βράδυ αλλά και σήμερα τα ξημερώματα. Άμεσα τέθηκαν σε καραντίνα και σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους και δεν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο.

Η διοίκηση του νοσοκομείο ενημέρωσε για την εξέλιξη το υπουργείο Υγείας, το οποίο κινητοποιήθηκε άμεσα και απέστειλε κλιμάκια του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια τεστ στο προσωπικό του ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στη Voria.gr ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης, θα γίνουν έλεγχοι και στα περίπου 1.700 άτομα του νοσοκομείου. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι παρά τον εντοπισμό των κρουσμάτων και τον συναγερμό που σήμανε, δεν επηρεάστηκε η λειτουργία του νοσοκομείου. «Είναι λογικό και αναμενόμενο ότι θα έχουμε και τέτοια περιστατικά, καθώς είμαστε ένα νοσοκομείο σε πλήρη λειτουργία όχι μόνο για περιστατικά Covid. Αντιδράσαμε άμεσα. Ωστόσο, αυτό είναι ένα μήνυμα ότι όλοι μας δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να είμαστε προσεκτικοί», επισήμανε.

Εν τω μεταξύ, θετική στον κορωνοϊό διαγνώστηκε μια νοσηλεύτρια της Καρδιολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη (δείτε εδώ).

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα ένα κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε νοσηλεύτρια του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κατά την επστροφή της από άδεια. Η νοσηλεύτρια βρέθηκε θετική στο προβλεπόμενο τεστ που έκανε πριν την επιστροφή της και ως εκ τούτου δεν πήγε καθόλου στην εργασία της, στο νοσοκομείο.