Skip to main content

Ένοχος ο επιχειρηματίας για την οργάνωση της πτήσης που σκότωσε τον Σάλα

Ο Ντέιβιντ Χέντερσον, 67 ετών, είχε κατηγορηθεί ότι δεν τήρησε τα πρωτόκολλα ασφαλείας που προκάλεσαν το θάνατο του 28χρονου Εμιλιάνο Σάλα.

Ο Ντέιβιντ Χέντερσον, ο επιχειρηματίας που οργάνωσε την πτήση που συνετρίβη και οδήγησε στον θάνατο του ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα, κρίθηκε ένοχος σήμερα από το δικαστήριο του Κάρντιφ, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Χέντερσον, 67 ετών, είχε κατηγορηθεί ότι δεν τήρησε τα πρωτόκολλα ασφαλείας που προκάλεσαν το θάνατο του 28χρονου Εμιλιάνο Σάλα και του πιλότου Ντέιβιντ Ίμποτσον, όταν το αεροπλάνο τους συνετρίβη στη Μάγχη σε πτήση από τη Ναντ στο Κάρντιφ, τον Ιανουάριο του 2019.

Το σώμα του Σάλα, ο οποίος είχε υπογράψει στην Κάρντιφ αντί 15 εκατομμυρίων λιρών λίγες μέρες νωρίτερα, βρέθηκε ένα μήνα αργότερα, ενώ του Ίμποτσον δεν έχει βρεθεί ακόμη.

Ο εισαγγελέας Μάρτιν Γκούντι είχε υποστηρίξει ότι ο Χέντερσον ήταν «απερίσκεπτος ή αμελής» με τον τρόπο που χειριζόταν την ενοικίαση του αεροσκάφους, βάζοντας την επιχείρησή του πάνω από την ασφάλεια των επιβατών.

Νωρίτερα αποκαλύφθηκε ότι ο Ίμποτσον, ο οποίος πετούσε τακτικά για την επιχείρηση του Χέντερσον, δεν είχε άδεια εμπορικού πιλότου ή προσόντα να πετάει τη νύχτα.

Ο Χέντερσον φέρεται να καταδικάστηκε με πλειοψηφία 10 προς δύο για τον θάνατο του Σάλα, ποινή που αναμένεται να ανακοινωθεί στις 12 Νοεμβρίου.