Skip to main content

Ενώνουν δυνάμεις δύο οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς

Οι οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς «Αναμέτρηση» και «Συνάντηση» ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν νέα συλλογικότητα

Νέα συλλογικότητα δημιουργούν οι οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής και ριζοσπαστικής αριστεράς  «Αναμέτρηση - Ομάδα Κομμουνιστών/στριών» και η «Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά».

Όπως επισημαίνουν στη σχετική ανακοίνωση, «στον αντίποδα του κατακερματισμού της ανταγωνιστικής αριστεράς, εμείς επιλέγουμε το θαρραλέο βήμα της υπέρβασης των οργανωτικών και πολιτικών μας στεγανών, προσπαθώντας να γίνουμε πιο χρήσιμες/οι στα κοινωνικά κινήματα και την υπόθεση της ριζικής αλλαγής της κοινωνίας».

Όπως υπογραμμίζουν «σε αυτή την νέα αρχή, μέσα από συνελεύσεις σε όλη τη χώρα, καλούμε όσους και όσες ενδιαφέρονται για την πρόταση μας, να βρεθούμε, να συζητήσουμε και να βάλουμε τις βάσεις της νέας συλλογικότητας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Μια νέα συλλογικότητα γεννιέται στο χώρο της αντικαπιταλιστικής και ριζοσπαστικής αριστεράς.

Η Αναμέτρηση - Ομάδα Κομμουνιστών/στριών και η Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά -δυο οργανώσεις που προερχόμαστε από διαφορετικά ρεύματα- μαζί με μια πλειάδα ανένταχτων αγωνιστ(ρι)ών, έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε στη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα. Στον αντίποδα του κατακερματισμού της ανταγωνιστικής αριστεράς, εμείς επιλέγουμε το θαρραλέο βήμα της υπέρβασης των οργανωτικών και πολιτικών μας στεγανών, προσπαθώντας να γίνουμε πιο χρήσιμες/οι στα κοινωνικά κινήματα και την υπόθεση της ριζικής αλλαγής της κοινωνίας.

Γνωρίζουμε πως δεν θα βγάλουμε την κρίση με μισόλογα. Με βεβαιότητες και αποτυχημένες πρακτικές από τη μια, με μοιρολατρία και αποχή από την άλλη. Χρειαζόμαστε τώρα τον πολιτικό χώρο που θα συναντηθούν οι άμεσες διεκδικήσεις με την προοπτική της ρήξης. Μια νέα συντροφικότητα, μια νέα συλλογικότητα είναι άμεση ανάγκη. Και τη συλλογικότητα αυτή δεν θα την περιμένουμε άλλο, θα την φτιάξουμε εμείς, από σήμερα.

Φιλοδοξούμε να μην μείνουμε στην ένωση των δύο οργανώσεων, αλλά αυτή να αποτελέσει το σήμα για τη συσπείρωση πολλών ακόμα ανθρώπων, με τους οποίους συστρατευόμαστε στα κοινωνικά κινήματα και οι οποίοι παραμένουν κριτικοί απέναντι στις οργανωμένες δυνάμεις της αριστεράς, ή ακόμα ανθρώπων που θέλουν να κάνουν τώρα το πρώτο βήμα στη συλλογική ζωή και δημιουργία.

Μετά την επιτυχία της διαδικτυακής εκδήλωσης «Το μέλλον δεν θα 'ρθει από μονάχο του» στις 19 Απρίλη, όπου παρουσιάσαμε την πολιτική πρόταση, το χρονοδιάγραμμα συγκρότησης αλλά και τη φυσιογνωμία που επιδιώκει να έχει ο νέος φορέας, τα στοιχεία ηθικής, αισθητικής και εσωτερικής δημοκρατίας που θέλουμε να χαρακτηρίζουν τη λειτουργία του, κάνουμε το επόμενο βήμα: ξεκινάμε πανελλαδικά τις συνελεύσεις συγκρότησης της νέας συλλογικότητας σε μια σειρά πόλεις και γειτονιές στην Ελλάδα.

Σε αυτή την νέα αρχή, μέσα από συνελεύσεις σε όλη τη χώρα, καλούμε όσους και όσες ενδιαφέρονται για την πρόταση μας, να βρεθούμε, να συζητήσουμε και να βάλουμε τις βάσεις της νέας συλλογικότητας.

Εκεί, ξεκινάμε να χτίζουμε το κοινό μας μέλλον.