Skip to main content

Ένταση και αποχώρηση ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση του ΕΚΘ για απεργία (vid)

Το ΠΑΜΕ κατηγόρησε το προεδρείο του ΔΣ του ΕΚΘ πως συντάσσεται με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης-Εκτελεστική επιτροπή για προκήρυξη απεργίας

Ένταση σημειώθηκε σήμερα κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου με θέμα την απόφαση για προκήρυξη απεργίας ενόψει της ψήφισης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης στη Βουλή.

Εκπρόσωποι από σωματεία του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα της συνεδρίασης με στόχο να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην πρόταση του προεδρείου του ΔΣ του ΕΚΘ για συγκρότηση εκτελεστικής επιτροπής η οποία θα προκηρύξει ημερομηνία για την απεργιακή κινητοποίηση.

Τόσο οι συγκεντρωμένοι όσο και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΔΣ από την παράταξη του ΠΑΜΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, επεσήμανε κατά την ομιλία του πως «την ώρα που δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα προκηρύσσουν απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου, η γνωστή ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιδίδεται σε εκβιασμούς και απειλές προκειμένου να αλλάξει την ημερομηνία και να διασπάσει το απεργιακό μέτωπο».



«Έρχεται ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο ουσιαστικά καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στολτίδης προσθέτοντας πως «έχουν πάρει μέτρα να πάρουν (σ.σ. από τον εργαζόμενο) και το μεδούλι». Παράλληλα, κατηγόρησε το προεδρείο του ΕΚΘ πως συντάσσεται με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Το ηλεκτρονικό μητρώο θα μπορούσε να υπάρχει εφόσον διασφαλιστούν κάποια πράγματα με τα απόρρητα προσωπικά δεδομένα» των εργαζομένων είχε τονίσει νωρίτερα κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης συμπληρώνοντας πως: «εμείς θα θέλαμε να διασφαλιστεί η ακεραιότητα κάθε εκλογικής διαδικασίας, αλλά είναι ένα σύνθετο θέμα το οποίο θα πρέπει να το συζητήσουμε εκτενώς για να μπορέσουμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα». Αναφορικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργιακές κινητοποιήσεις ο κ. Τσαραμπουλίδης προέκρινε «θέμα αμεσότητας» για να μπορέσει να διαμορφώσει άποψη ο εργαζομένος σε σχέση με την απόφαση που τον αφορά και πως δημιουργείται καθυστέρηση με αυτή τη διαδικασία που «λειτουργεί παρελκυστικά». Ο πρόεδρος του ΕΚΘ καταφέρθηκε και για το πρώτο πολυνομοσχέδιο που πέρασε η τωρινή κυβέρνηση αναφορικά με την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης.

Μετά την ένταση που επικράτησε μεταξύ των δύο μερών και αφού οι εκπρόσωποι από τα σωματεία του ΠΑΜΕ φώναξαν συνθήματα, εν τέλει αποχώρησαν από την αίθουσα.



Στην ψηφοφορία αποφασίστηκε τελικά να συγκροτηθεί εκτελεστική επιτροπή που θα προκηρύξει ημερομηνία για την απεργιακή κινητοποίηση. Στον αντίποδα, το ΠΑΜΕ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση μαζί με τα εργατικά κέντρα και τα συνδικάτα στις 24 Σεπτεμβρίου στις 10.30 στο άγαλμα του Βενιζέλου.