Skip to main content

Ένταση με μηνύσεις σε συνέδριο στο Εργατοϋπαλληλικό Κατερίνης

Η ένταση σημειώθηκε όταν μέλη της Εργατικής Ταξικής Ενότητας διέκοψαν συνέδριο της ΠΑΣΚΕ που διεξαγόταν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης.

Ένταση σημειώθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης σε συνέδριο που διοργάνωνε η ΠΑΣΚΕ το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου.

Στον χώρο του συνεδρίου το οποίο διεξαγόταν με κλειδωμένες πόρτες κατέφτασαν μέλη της Εργατικής Ταξικής Ενότητας (ΠΑΜΕ) καταγγέλλοντας πως πρόκειται για «νόθο συνέδριο». Ακολούθησε ένταση με φωνές και σπρωξίματα, ενώ η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκαν η πρόεδρος και σύνεδροι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης και σε ανακοίνωσή της τονίζει πως συνάδελφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος. Η Εργατική Ταξική Ενότητα, ωστόσο, καταγγέλλει το συμβάν ως «ψεύτικο».

Και οι δύο πλευρές - η πρόεδρος του Κέντρου, Δέσποινα Κωνσταντίνου και η Εργατική Ταξική Ενότητα - προχώρησαν σε μηνύσεις και πλέον το περιστατικό τίθεται στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Το περιστατικό καταδίκασαν Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα από αρκετές πόλεις της Ελλάδας.



Στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ Πιερίας αναφέρει:

Η προσπάθεια της απερχόμενης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης να διοργανώσει ένα ακόμα νόθο συνέδριο το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη έπεσε στο κενό.

Είναι σε όλους γνωστό ότι και το φετινό συνέδριο η ΠΑΣΚΕ το οργάνωνε με συμμετοχή αντιπροσώπων από μια σειρά σωματεία φαντάσματα, χωρίς καμία δράση όλο το προηγούμενο διάστημα και χωρίς να τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις διαδικασίες στις εκλογές τους.

Πρόκειται για σωματεία αρκετά από αυτά ανύπαρκτα, χωρίς μητρώα που “ψηφίζουν” τηλεφωνικοί κατάλογοι, που δεν πραγματοποιούν συνελεύσεις, που κρατάνε ανοιχτό μητρώο μελών χωρίς οικονομική τακτοποίηση κατά τη διάρκεια των εκλογών, με στόχο να εκλέγουν αντιπροσώπους για το συνέδριο. Εν όψει του φετινού συνεδρίου όμως ο θεατρινισμός και οι γκανγκστερικές τους μέθοδοι ξεπέρασαν κάθε όριο.

Στον αντίποδα, η ΓΣΕΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκαν η πρόεδρος και σύνεδροι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης, από «δυνάμεις» της παράταξης «Εργατική Ταξική Ενότητα» (Π.Α.ΜΕ). Συγκεκριμένα αφού προπηλάκισαν  τη δικαστική αντιπρόσωπο, βιαιοπράγησαν κατά  συναδέλφων μας, ένας εκ των οποίων οδηγήθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Όλα αυτά συνέβησαν εντός του κτιρίου του Ε.Κ.Κ, από κομματικά στελέχη της συγκεκριμένης παράταξης που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από Θεσσαλονίκη, «ενδεδυμένα» με το μανδύα του «εργαζόμενου». Το περιστατικό προστίθεται στις ακραίες και βίαιες καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις – μέλη μας, και έχουν ως στόχο να διασπάσουν το κίνημα, να προσβάλλουν - υπονομεύσουν δημοκρατικές διαδικασίες και συλλογικά δικαιώματα.

Τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν θέση εντός των κόλπων του οργανωμένου, προοδευτικού και δημοκρατικού συνδικαλιστικού κινήματος, γεγονός που σύντομα θα διαπιστώσουν οι συγκεκριμένες δυνάμεις.

Να είναι σίγουροι ότι η Συνομοσπονδία και οι δημοκρατικές δυνάμεις που συνθέτουν το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, δε θα επιτρέψουν σε καμία ακραία συμπεριφορά, σε καμία αντιδημοκρατική διαδικασία ν’ ακυρώσει την επίπονη και διαρκή προσπάθεια δημοκρατικής συνεννόησης και συμπόρευσης των δυνάμεων της εργασίας.