Skip to main content

Ένταση στα Μέγαρα με Ρομά: Διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου και πετούν πέτρες

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί Ρομά που πετούν πέτρες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα, έπειτα από αστυνομική καταδίωξη

Ένταση επικρατεί από λίγο μετά τις 9 στην περιοχή των Μεγάρων, όπου Ρομά έχουν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα.

Αυτή τη στιγμή είναι κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, στο ύψος του 39ου χιλιομέτρα της Εθνικής Οδού στα Μέγαρα.

Η τροχαία εκτρέπει τα οχήματα στον παράδρομο, αλλά και στην παλαιά Εθνική Οδό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «Λόγω συγκέντρωσης ατόμων διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Κορίνθου και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας στο ύψος του 39χλμ στα Μέγαρα. Εκτροπή γίνεται στον παράδρομο και στην παλαιά Εθνική Οδό».

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της Τρίτης είχαν σημειωθεί επεισόδια στην ίδια περιοχή, με τέσσερις αστυνομικούς να τραυματίζονται.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, οι δύο αστυνομικοί δέχθηκαν σκάγια από καραμπίνα, ενώ οι άλλοι δύο τραυματίστηκαν από πέτρες. Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο διακομίστηκαν οι τρεις εκ των αστυνομικών.

Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν λάστιχα και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική Αθηνών-Κορίνθου, και στα δύο ρεύματα, στο ύψος των Μεγάρων.

Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με αποκλεισμό δρόμων έγιναν και στο 95ο χιλιόμετρο στο ύψος του Ζευγολατιού αλλά και στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Καλαμάτας, στον κόμβο των Αρφαρών, στην Μεσσηνία.