Skip to main content

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς για τις μετακινήσεις μαθητών

Οι γονείς μαθητών του 10ου και 9ου Γυμνασίου καθώς και του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου δεν συναινούν στην απόφαση μετακίνησης.

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς πραγματοποιούν οι γονείς μαθητών των γυμνασίων του 10ου και 9ου Γυμνασίου καθώς και του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου διαμαρτυρόμενοι ότι οι τελειόφοιτοι μαθητές των γυμνασίων στην επέκταση της Καλαμαριάς θα αναγκαστούν να φοιτήσουν του χρόνου στο λύκειο άλλης περιοχής και συγκεκριμένα του Βότση.

Κατά την παρέμβαση, οι γονείς φώναξαν συνθήματα ενώ τα πνεύματα δεν άργησαν να οξυνθούν. Συγκεκριμένα, όταν επιχείρησαν οι γονείς να μπουν μέσα στην αίθουσα, όπου πραγματοποιούνταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια με έναν δημοτικό σύμβουλο.

Νωρίτερα, οι γονείς είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Καλαμαριάς.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr, ο Αχιλλέας Κομψελίδης, γονέας τελειόφοιτης μαθήτριας γυμνασίου, το πρόβλημα δεν είναι μόνο η απόσταση των λυκείων απο τον τόπο κατοικίας των μαθητών αλλά και το γεγονός ότι για να φτάσουν σε αυτά θα αναγκαστούν να περάσουν απο κεντρικές οδικές αρτηρίες στις οποίες αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες. «Δεν θα αποφύγουμε ατυχήματα. Είναι βέβαιο και απορώ πως δεν το καταλαβαίνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι», τόνισε ο κ. Κομψελίδης.

Αντίστοιχα, η 15χρονη Αλεξάνδρα, μαθήτρια του 10ου γυμνασίου, που πρόκειται να μετακινηθεί του χρόνου σε λύκειο του Βότση σημείωσε πως ενώ τώρα κάνει 7 λεπτά για να πάει στο σχολείο της, πλέον θα κάνει 20 λεπτά χάνοντας χρόνο και διακινδυνεύοντας καθώς θα διασχίζει δρόμους όπως η Εθν. Αντιστάσεως. Όπως λεει η ίδια, λόγω της πανδημίας ούτε η μετακίνηση με λεωφορείο είναι λυση για την ίδια. 

Οι γονείς σημειώνουν πως η ταλαιπωρία αυτή των παιδιών θα μπορούσε να αποφευχθεί αν ψηφιζόταν στο δημοτικό συμβούλιο η πρόταση που κατέθεσε η διοίκηση για μετεγκατάσταση του 3ου Λυκείου στο 10ο γυμνασίο, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει πέντε αίθουσες κενές και θα μπορέσει να στεγάσει όλους τους μαθητές.

Σημειώνεται πως η πρόταση καταψηφίστηκε από 21 άτομα σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

Διαβάστε: Φρένο στο σχέδιο μετεγκαταστάσεων σχολείων στην Καλαμαριά

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο εκπρόσωπος των γονέων διάβασε ψήφισμα ζητώντας να γίνουν οι μεταγκαταστάσεις και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Σημειώνεται πως η παρακολούθηση του συμβουλίου από δημοσιογράφους δεν επετράπη λέγοντας πως αυτό δεν είναι δυνατόν λόγω των μέτρων που έχει επιβάλει ο COVID-19.