Skip to main content

Ένταση στο Μακεδονικός - Ηρακλής: Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ καταγγέλλει ο Γηραιός (video)

Ένταση σε δύο σημεία στον σημερινό αγώνα του Μακεδονικού με τον Ηρακλή - Απρόκλητη επίθεση καταγγέλλει με δημοσίευση βίντεο ο κυανόλευκος ΓΣ

Ένταση μεταξύ των οπαδών του Ηρακλή και των δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο της Ευκαρπίας.

Μετά το τέλος του αγώνα Μακεδονικού-Ηρακλή, που έληξε 2-0 υπέρ των γηπεδούχων, σημειώθηκε ένταση εντός του γηπέδου και η αστυνομία προχώρησε στη ρίψη χημικών. Σύμφωνα με το metrosport.gr, ο λόγος της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών ήταν η απόφαση των φίλων του Ηρακλή να επιχειρήσουν να φύγουν από τις κερκίδες που φιλοξενούνταν χωρίς όμως να έχει δοθεί η απαραίτητη άδεια από την αστυνομία.

Από τη ρίψη χημικών η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και όπως διακρίνεται και σε βίντεο-καταγγελία του ΓΣ Ηρακλής, λιποθύμησε ένα άτομο που διεκομίσθη στο εφημερεύων νοσοκομείο από το ΕΚΑΒ.

Μετά το πέρας της έντασης εντός του γηπέδου σημειώθηκε ξανά εκτός γηπέδου, από όπου προέρχεται και το βίντεο που δημοσίευσε ο ΓΣ Ηρακλής, που κάνει λόγο για απρόκλητη επίθεση.

Όπως αναφέρουν οι κυανόλευκοι, «καθώς μεταφέρεται ήδη άνθρωπος υποβασταζόμενος, ο οποίος πριν από λίγο λιποθύμησε λόγω της αναίτιας χρήσης χημικών προς τους φιλάθλους του Ηρακλή, η διμοιρία η οποία είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά του ανθρώπου στο νοσοκομείο, κάνει απρόκλητη επίθεση στους φιλάθλους του Ηρακλή, οι οποίοι περιμένουν να δουν αν ο άτυχος φίλος της ομάδας είναι καλά».

Ο ΓΣ Ηρακλής μέσω της καταγγελίας του εκφράζει «την έντονη οργή του για τη στάση της αστυνομίας και των δυνάμεων των ΜΑΤ». Παράλληλα αναφέρει ότι το βίντεο κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο υφυπουργείο Αθλητισμού, και θα γίνουν, όπως τονίζει, «όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πραγματική τιμωρία των υπευθύνων».

Το βίντεο που δημοσίευσε ο ΓΣ Ηρακλής: