Skip to main content

Ένταση ξανά για το μετρό στα Εξάρχεια: Πέταξαν αβγά και ντομάτες - Δύο συλλήψεις

Ένταση από το πρωί στα Εξάρχεια - Οι δύο που συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η εξέταση των υπολοίπων προσαχθέντων

Νέα ένταση σημειώθηκε σήμερα στην πλατεία Εξαρχείων, όπου στις 06:30 συγκεντρώθηκαν κάτοικοι προκειμένου να εμποδίσουν τα συνεργεία να συνεχίσουν τις εργασίες για την κατασκευή του Μετρό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν από πολύ νωρίς στο σημείο, εμπόδισαν τους συγκεντρωθέντες να πλησιάσουν στην πλατεία.

Όπως υποστηρίζει η αστυνομία, οι συγκεντρωθέντες, γύρω στις 08:30, πέταξαν ντομάτες, αβγά και καφέδες εναντίον του συνεργείου που εκτελεί τις εργασίες στην πλατεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός των Αρχών προβλέπει έναν φράχτη ύψους 5 μέτρων, 24ωρη φύλαξη από τα ΜΑΤ και ενεργοποίηση ιδιωτικών σεκιούριτι.

Ακολούθησαν 32 προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι δύο που συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η εξέταση των υπολοίπων.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο μέγαρο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, έξω από το οποίο έχουν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση περίπου 20 με 30 διαδηλωτές που ζητούν την απέλευθερωσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης μπουλντόζες, υπό την ισχυρή συνοδεία ΜΑΤ, τοποθέτησαν τσιμεντένιους φράχτες για να αποκλείσουν την πλατεία, ενώ έγιναν και κοπές δέντρων από συνεργεία, σημαίνοντας την έναρξη των εργασιών.

Μάλιστα τόσο το απόγευμα της Τρίτης όσο και την Τετάρτη (10/9) πραγματοποιήθηκαν πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο σημείο.