Skip to main content

Μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη του 1985 με ένα υπέροχο νοσταλγικό βίντεο

Μέσα από το βίντεο του Χρίστου Καλτσά μεταφερόμαστε σε μία άλλη Θεσσαλονίκη του 1985 - Η Αριστοτέλους, τα Κάστρα, η παραλία, ο Πύργος του ΟΤΕ

Σε νοσταλγικές εικόνες της πάλαι ποτέ Θεσσαλονίκης μας ταξιδεύει νοερά το βίντεο του μουσικού παραγωγού Χρίστου Καλτσά, δημιουργώντας μία αίσθηση νοσταλγίας στους μεγαλύτερους και βοηθώντας τους νεότερους να δουν πώς έμοιαζε η πόλη τους το 1985.

Το βίντεο από το αρχείο του μουσικού παραγωγού αιχμαλωτίζει στιγμές από την πλατεία Αριστοτέλους και ρίχνει μία ματιά μέχρι και τα κάστρα, την ώρα που οι κάτοικοι κάνουν ανέμελα τη βόλτα τους, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου του 1985.

Στη συνέχεια, μέσω του φακού του, ακολουθούμε με τα μάτια της φαντασίας μας τους περαστικούς που κάνουν τη βόλτα τους στη Λεωφόρο Νίκης, αγναντεύοντας τον Λευκό Πύργο κατά μήκος της  Παραλίας όπου τα καραβάκια πλέουν στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου.

Ανοιγοκλείνοντας τα μάτια, μεταφερόμαστε στον Πύργο του ΟΤΕ και στο άλαγμα του Μέγα Αλέξανδρου, βλέποντας αμάξια και λεωφορεία να περνάνε από μπροστά μας.

Ατενίζοντας το ηλιοβασίλεμα το βίντεο κλείνει στα νοσταλγικά μονοπάτια μιας παλιάς και αγαπημένης Θεσσαλονίκης που τη θέση της σε μια πολύ που σε κάποια σημεία μοιάζει πολύ διαφορετική και σε κάποια άλλα τόσο ίδια...