Skip to main content

Εντυπωσίασαν τους επισκέπτες της 85ης ΔΕΘ τα εκθέματα του Αριστοτελείου

«Το ανθρώπινο δυναμικό του ΑΠΘ συνιστά τον μεγαλύτερο πλούτο του Πανεπιστημίου μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης, Ν. Παπαϊωάννου.

Πόλο έλξης για πλήθος κόσμου αποτέλεσαν για ακόμη μια χρονιά τα καινοτόμα εκθέματα και οι πρωτότυπες εφαρμογές και κατασκευές που παρουσίασε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην 85η ΔΕΘ.

Οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες του εκθεσιακού χώρου του ΑΠΘ, στο Περίπτερο 14 (Akademia), είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από επιστημονικά υπευθύνους/υπεύθυνες αλλά και φοιτητές/φοιτήτριες για τα καινοτόμα τεχνολογικά επιτεύγματα του Πανεπιστημίου και να συμμετάσχουν σε πλήθος  παράλληλων εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, αναφερόμενος στην ιδιαίτερα επιτυχημένη συμμετοχή του ΑΠΘ στη ΔΕΘ, υπογράμμισε τη δημιουργικότητα και την πρωτοπορία των ανθρώπων της οικογένειας του Αριστοτελείου, επισημαίνοντας ότι «το ανθρώπινο δυναμικό του ΑΠΘ συνιστά τον μεγαλύτερο πλούτο του Πανεπιστημίου μας».

«Θέλω και με την ευκαιρία της παρουσίας μας στην 85η ΔΕΘ να ευχαριστήσω όλους/όλες τους/τις Καθηγητές/Καθηγήτριες, τους/τις ερευνητές/ερευνήτριες, το διοικητικό προσωπικό και τους/τις φοιτητές/φοιτήτριες του Αριστοτελείου για την προσήλωσή τους στο όραμα για ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο που καινοτομεί, πρωτοπορεί, είναι εξωστρεφές, ακτινοβολεί διεθνώς και κυρίως αντιλαμβάνεται τον κοινωνικό του ρόλο και το πόσο σημαντικό είναι η έρευνα και οι ανακαλύψεις να μη μένουν στο εργαστήριο, αλλά να αποδίδονται στους πολίτες, με τη μορφή προϊόντων, υπηρεσιών και λύσεων στα σύγχρονα προβλήματα», σημείωσε, ακόμη, ο Πρύτανης του ΑΠΘ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Περίπτερο Akademia το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεναγήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Αριστοτελείου από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε εκθέματα που παρουσιάζουν φοιτητικές ομάδες του ΑΠΘ.

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, συνοδευόμενη από τον αρμόδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση Υφυπουργό Άγγελο Συρίγο, την Υφυπουργό Ζέττα Μακρή, τον Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου, Απόστολο Δημητρόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου, Γεώργιο Βούτσινο, και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου, Αλέξανδρο Κόπτση, ξεναγήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του ΑΠΘ από τον Πρύτανη του Αριστοτελείου.

Στην ξενάγηση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στα εκθέματα του Αριστοτελείου παραβρέθηκαν οι Αντιπρυτάνεις του ΑΠΘ, Διοικητικών Υποθέσεων, Καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουδάκης, Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος, και Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης, Αν. Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης.

«Είναι πάντοτε πολύ εντυπωσιακά τα εκθέματα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Είχαμε τη χαρά και φέτος να δούμε από αυτοκίνητα που αναπτύσσουν πολύ γρήγορες ταχύτητες μέχρι πυραύλους που θα συμμετάσχουν σε πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς. Θα ήθελα να συγχαρώ τα παιδιά, να συγχαρώ το Πανεπιστήμιο, να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς για τις δράσεις τους και πόσο μάλλον που αυτές αναπτύχθηκαν σε μία περίοδο που ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη, με αντικειμενικές δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας», δήλωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μετά την ξενάγησή της.

Την ιδιαίτερη αγάπη που τρέφει για το Αριστοτέλειο και την ερευνητική του δραστηριότητα εξέφρασε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 στον εκθεσιακό χώρο του ΑΠΘ, όπου ξεναγήθηκε από τον Πρύτανη του ΑΠΘ.

Ανάμεσα στους/στις πολυπληθείς επισκέπτες/επισκέπτριες του εκθεσιακού χώρου του ΑΠΘ, περιηγήθηκαν στα εκθέματά του, μεταξύ άλλων, και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας, ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τριανταφυλλίδης, η Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, και ο Πρόεδρος της ΔΕΘ, Αναστάσιος Τζήκας.