Skip to main content

Εντυπωσίασε η Ημαθία στο Ηράκλειο Κρήτης ως τιμώμενη περιοχή σε φεστιβάλ Γαστρονομίας

Η συμμετοχή της Ημαθίας στις «Ημέρες Γαστρονομίας 2022» στην Κρήτη έγινε με σκοπό την ανάδειξη του τουρισμού, του πολιτισμού και της γαστρονομίας της.

Η Ημαθία ήταν φέτος η τιμώμενη περιοχή στο 4ο Φεστιβάλ «Ημέρες Γαστρονομίας 2022» που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, από 23 έως 27 Σεπτεμβρίου 2022 και που διοργανώνεται από τον δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης.

Η συμμετοχή της Ημαθίας στην Κρήτη, έγινε με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, των Δήμων Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Ηρωϊκής πόλης της Νάουσας και του Επιμελητηρίου Ημαθίας, καθώς και με την συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων και του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών μέσα από την δράση «Imathia Quality», που έχει στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ημαθίας που είναι ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η γαστρονομία και τα προϊόντα της.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων στο Ηράκλειο Κρήτης λειτουργούσε εκθεσιακός χώρος τουριστικής προβολής και τοπικών προϊόντων, πραγματοποιήθηκαν θεματικές εκδηλώσεις τοπικής γαστρονομίας, παρουσιάστηκε το Ημαθιώτικο Brunch, το Ρεβανί Βέροιας και το Μοσχάρι Ημαθίας τα εκλεκτά κρασιά της Νάουσας καθώς και παραδοσιακές συνταγές από τοπικούς chefs και pastry chefs. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν τα παραδοσιακά συγκροτήματα της Ημαθίας που χόρεψαν όχι μονο στους χώρους της έκθεσης αλλά και στους δρόμους και τις πλατείες του Ηρακλείου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με ένα μεγάλο gala έγινε η επίσημη μεγάλη γαστρονομική παρουσίαση των γευστικών θησαυρών της Ημαθιώτικης γής στις Αρχές της Αυτοδιοίκησης, των φορέων του επιχειρείν, του Τουρισμού του Εμπορίου και των ΜΜΕ της Κρήτης.