Skip to main content

Εντυπωσίασε το φετινό καρναβάλι των γυναικών της Άρτας

Γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, σχολών χορού και γυμναστηρίων και μαθητές έβαλαν την πινελιά τους στο καρναβάλι.

Για άλλη μια φορά οι γυναίκες της Άρτας κατάφεραν και οργάνωσαν ένα εντυπωσιακό καρναβάλι. Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, με υπέροχο καιρό, κέφι τρελό και σε γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020  στις 7:00 το απόγευμα στο κέντρο της Άρτας η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. 27 πολυπληθή μεικτά γκρουπ, 12 άρματα και 1500 καρναβαλιστές παρέλασαν με ρυθμό και ζωντάνια στον κατάμεστο από κόσμο κεντρικό δρόμο της πόλης δίνοντας για άλλη μια χρονιά τον  αποκριάτικο τόνο.

Γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, σχολών χορού και γυμναστηρίων, μαθητές σχολείων και φροντιστηρίων, έβαλαν την πινελιά τους σε αυτή την καθιερωμένη, εδώ και 39 χρόνια αποκριάτικη γιορτή στην πόλη της Άρτας.

Το καρναβάλι ξεκίνησε με κεντρικό άρμα «Δεσποινίς ετών 39» μιας και φέτος συμπληρώθηκαν 39 χρόνια καρναβαλιού και έκλεισε με το «Just married». Στους ρόλους του ζευγαριού ήταν οι παλαίμαχες καρναβαλίστριες Μιμίκα Αξιώτη και η Παναγιώτα Μασίνα, οι οποίες ήταν από τις πρώτες γυναίκες που ξεκίνησαν το καρναβάλι το 1982.

Ακολούθησαν τα γκρουπ: Οι Γαμπροί της Δεσποινίδος: Σύλλογος Μελισσουργιωτών  «Ο Αι – Μάρκος», Τουρισμός στο Παρίσι: Κέντρο Γαλλικής Γλώσσας  Άννας Τσέτσου, Kαλό μεσημεράκι, Αρτινό Καρναβάλι για "ΠΑΝΤΑ": Ομάδα "Τα παιδεία παίζει", Τζόκερ: Φροντιστήριο Αγγλικών «Μπαλάσκα - Κωνσταντίνου», Η τέχνη της μίμησης: Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου  Άρτας, Σκάνδαλο ΝOVARTA: Γκρουπ «Οι γιατρούδες», Μνημεία του Κόσμου: Σύλλογος ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων  Γλωσσών PALSO Άρτας, Χορεύτριες Flamengo: Σχολή χορού Duende, Τα γαϊτανάκια: Πολιτιστικός  και Σύλλογος Γραμμενίτσας «Το Γαιτανάκι», Φωτιά στα μπατζάκια μας: 5ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, Κiller κλόουν: Γυμναστήριο Gym G, Χίπηδες - τα παιδιά των λουλουδιών και της ευζωίας!: Αθλητικός Σύλλογος Άρτας «Πύρρος» - Ρυθμική και   Αισθητική Γυμναστική, Αλαgym & Αλαgymia :BΙΝΓΚ ΤΣΟΥΝ KUNG FU -  IWKA (ΙΒΕΚΑ) Τμήμα Fitness με την Αθηνά Κοντογιάννη, Flintstones: Kέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού (ΚΔΑΠ) "Aερόστατο" Άρτας και Φιλοθέης, Rappers: Arta Dance Academy, Οι Επιτραπέζιοι: Φροντιστήριο ΚΥΚΛΟΣ, Κρονοϊός the greek: Γκρουπ: "Οι θείτσες", Το αντίδοτο προς πάσα νόσο και πάσαν μαλακίαν: Γκρουπ «Κίσσες», Οι ρεμπέτες: Μουσικό Σχολείο Άρτας, Τo κάπνισμα απαγορεύεται ο μπάφος επιτρέπεται: Γκρουπ  Φευ...γάτες», Μποξέρ: Χορευτική ομάδα "Armonia Αrta"  Αλαλούμ και ότι νάναι, Oλύμπιοι θεοί: Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Φιλοθέης, Πάμε Πανηγύρι – Πάμε Μ'χουστ: Ομάδα κρουστών KrotalArta, του καθηγητή μουσικής Γιώργου Γεωργίου, από το Κεντρικό Ωδείο Άρτας και Just Married.

Την καρναβαλική παρέλαση παρουσίασαν με το ιδιαίτερο στυλ τους οι: Μάρω Νάκα και η Ντίνα Σκανδάλη, οι καρναβαλιστές χόρεψαν στις μουσικές επιλογές του dj Κωνσταντίνου Καραντζιά και ο  ART TV για ακόμη μία φορά κάλυψε ζωντανά την καρναβαλική παρέλαση.  

Την αφίσα, την πρόσκληση και όλο το έντυπο υλικό σχεδίασε και επιμελήθηκε η Μελίντα Πανταζή, μέλος της άτυπης επιτροπής του καρναβαλιού.

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Λιόντος καθώς και το προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου, υποστήριξαν τη διοργάνωση, έτσι ώστε να γίνει και φέτος ένα πετυχημένο καρναβάλι.
 
Ο Δήμος Αρταίων χρηματοδότησε την ηχητική κάλυψη της παρέλασης, την επισκευή και την μεταφορά των αρμάτων και ήταν αρωγός σε όλες τις προσπάθειες της Άτυπης Επιτροπής για την άψογη διοργάνωση.

Στο τέλος της παρέλασης η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού, πρόσφερε στο Δήμαρχο της  πόλης  ένα δώρο ευχαριστώντας τον για  την υποστήριξη. Το δώρο ήταν στο γαμήλιο πνεύμα του πρώτου θέματος καθώς όρισαν τον Δήμαρχο κουμπάρο και του δώρισαν ένα ρολόι με την εξής κάρτα: «Κουμπάρε είσαι λεβεντιά, μπράβο και πάλι μπράβο καμάρωσέ τα τα παιδιά σε τούτο εδώ το γάμο. Πάντοτε να είσαι άξιος χαρά για να μοιράζεις και ότι ποθεί η καρδούλα σου σου ευχόμαστε να λάβεις. Κουμπάρε που στεφάνωσες τα δυο τα κυπαρίσσια να σ` αξιώσει ο Θεός να 'σαι και στα βαφτίσια».

Με επιτυχία έγινε στο τέλος της καρναβαλικής παρέλασης για δεύτερη χρονιά ο σοκοφρετοπόλεμος. Τα γκρουπ, μετά το πέρας της παρέλασης, επέστρεψαν στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου όπου ο Δήμαρχος και οι καρναβαλίστριες έριξαν από μπαλκόνι σοκοφρέτες στους θεατές,  μέσα σε ένα κλίμα χαράς και γέλιου.

Μετά την παρέλαση τα γκρουπ ξεφάντωσαν μέχρι τελικής πτώσεως στα μπαρ και στα club της πόλης.