Skip to main content

Μόνο 120 ευρώ θα πάρουν οι συνταξιούχοι από τις τράπεζες

Από αύριο και για τρεις συναπτές μέρες, θα ανοίξουν περί τα χίλια τραπεζικά καταστήματα σε όλη την χώρα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους.

Από αύριο και για τρεις συναπτές μέρες, θα ανοίξουν περί τα χίλια τραπεζικά καταστήματα σε όλη την χώρα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες. Οι συνταξιούχοι θα δύνανται να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνον κατά την διάρκεια της εβδομάδας τούτης.

Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των πέντε μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, σε διαρκή συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, παράλληλα, οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.

Ο κατάλογος των τραπεζικών καταστημάτων που θα ανοίξουν την Τετάρτη θα δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα.

Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών θυμίζει σε όλους τους καταθέτες ότι οι καταθέσεις τους σε ευρώ είναι ασφαλείς πριν και μετά το δημοψήφισμα.