Skip to main content

Έως 24 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις το πρωί στην πόλη - Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση

Βελτιωμένος θα είναι σήμερα καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με μεμονωμένες μόνο καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα καταγράψει σημαντική πτώση, ειδικά στα Νότια, ενώ ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, φτάνοντας τα 8 μποφόρ.

Αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Και στην Αττική θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανεθί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ ανά περιοχή:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Θρακικό τις πρωινές και τις βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νότια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε στα ανατολικά θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Μετά το μεσημέρι γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα στα βόρεια.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές γενικά ασθενείς.

Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και μετά το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αύριο Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα ανατολικά ηπειρωτικά και μέχρι το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.