Skip to main content

Έως τέλος Μαρτίου αναλαμβάνει ο Ανδρεάδης τα δύο πάρκα στη Ν. Παραλία

Η δωρεά του επιχειρηματία Σταύρου Ανδρεάδη πρόκειται να εγκριθεί την ερχόμενη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Πιάνουν δουλειά έως το τέλος Μαρτίου τα συνεργεία του Σταύρου Ανδρεάδη στα δύο πάρκα της Νέας Παραλίας, τα οποία ο γνωστός επιχειρηματίας αναλαμβάνει να συντηρήσει για μια τριετία.

Η δωρεά του επιχειρηματία πρόκειται να εγκριθεί την ερχόμενη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Πρόκειται για τον Κήπο των Γλυπτών και τον Μεσογειακό Κήπο, που βρίσκονται στη Νέα Παραλία.

Η δωρεά του κ. Ανδρεάδη περιλαμβάνει την διατήρηση, συντήρηση και επαύξηση του πρασίνου, την επισκευή, συντήρηση και λειτουργία της λίμνης νερού με το γλυπτό του Γ. Ζογγολόπουλου «Τρεις Κύκλοι» , τον καθαρισμό και προστασία των επιφανειών από γκράφιτι, την αντικατάσταση βανδαλισμένων φωτιστικών και γενικά εργασίες που θα συμβάλλουν σε μία ευπρεπή και ελκυστική εικόνα των δυο Κήπων.

Οι εργασίες ανέρχονται στο ύψος των 210.000 ευρώ και η σχετική μελέτη έχει ήδη εγκριθεί από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του δήμου.

Μιλώντας για τη δωρεά τον περασμένο Ιανουάριο ο κ. Ανδρεάδης είχε αναφερθεί στην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δύο πάρκα.

«Κάναμε μια εξέταση των χώρων και είναι πραγματικά σε τραγική κατάσταση. Έχουμε δουλειά να κάνουμε, τα ξέρουμε και μπορούμε να τα φτιάξουμε», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέαδης, κάνοντας παράλληλα λόγο για αυθαιρεσία που υπάρχει στο κομμάτι της Νέας Παραλίας.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη στη Νέα Παραλία, τρεις εργολαβίες, για το πράσινο, οικοδομικά και ηλεκτρολογικά. Μέσω των εργολαβιών ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Πρασίνου ευελπιστεί να αλλάξει η εικόνα της Νέας Παραλίας και να είναι πλέον τα πάρκα σε πολύ καλή κατάσταση.