Skip to main content

Εξελίξεις μέχρι τέλος Ιανουαρίου για ΕΛΒΟ και Hellenic Steel

Εξελίξεις αναμένονται έως τα τέλη του Ιανουαρίου για τις δύο επιχειρήσεις όπως προανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας.

Εξελίξεις αναμένονται έως τα τέλη του Ιανουαρίου για τις υποθέσεις της ΕΛΒΟ και της Hellenic Steel, όπως προανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας. 

Όσον αφορά την υπόθεση της ΕΛΒΟ, ο κ. Πιτσιόρλας ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός αναμένεται να δημοσιευτεί στο επόμενο δεκαήμερο, εκφράζοντας αισιοδοξία για θετικά αποτελέσματα, σε αντίθυεση με τους δύο άγονους που προηγήθηκαν.

Αναφορικά με τη Hellenic Steel, την οποία χαρακτήρισε «σημαντική βιομηχανία», ο υπουργός υποστήριξε ότι ο υποψήφιος επενδυτής, η Jordan International με έδρα το Χάμντεν, είναι «σοβαρός και γνώστης του αντικειμένου της εταιρείας». Επισήμανε ότι ο επενδυτής προτίθεται άμεσα να προχωρήσει σε επενδύσεις συνολικού ύψους της τάξης των 100 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ αναφορικά με την αναβολή που πήρε για τις 28/1 η συζήτηση για το μέλλον της Hellenic Steel από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, είπε: «Δυστυχώς υπήρξε η αναβολή, που κατά τη γνώμη μου υπήρξε χωρίς λόγο στο δικαστήριο. Πιστεύω ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα και θα έχουμε σύντομα και την απόφαση».