Skip to main content

Επαναλειτουργία των ΕΛΤΑ σε Χαλκηδόνα και Γέφυρα ζητά ο τοπικός δήμος

Μεγάλη αναμένεται να είναι η ταλαιπωρία στον δήμο Χαλκηδόνος καθώς έχουν κλείσει δύο καταστήματα των ΕΛΤΑ, δημιουργώντας πίεση στα άλλα δύο.

Φόβους για τεράστια κύματα ταλαιπωρίας και συνωστισμού εκφράζει ο δήμος Χαλκηδόνος καθώς το κλείσιμο των ΕΛΤΑ σε Χαλκηδόνα και Γέφυρα, ωθεί τους δημότες να εξυπηρετηθούν στα εναπομείναντα καταστήματα των Κουφαλίων και του Αγίου Αθανασίου.

Σε ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Χαλκηδόνος που εγκρίθηκε προχθές ομόφωνα, επισημαίνεται ότι «μετά την ΔΕΗ, το ΙΚΑ, τον ΟΤΕ, την ΕΘΝΙΚΗ και την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, κλείνει ένας ακόμη οργανισμός εκμηδενίζοντας τις δυνατότητες άμεσης εξυπηρέτησης των πολιτών και συρρικνώνοντας μακροπρόθεσμα την οικονομική ζωή της περιοχής».

Μάλιστα τονίζεται ότι «η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση των τοπικών διαμερισμάτων της Χαλκηδόνας και της Γέφυρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής» και ότι «η προοπτική της εξυπηρέτησης των δημοτών μας από τα εναπομείναντα καταστήματα των ΕΛΤΑ στα Κουφάλια και στον Άγιο Αθανάσιο, είναι πρακτικά ανέφικτη και αναμένεται να δημιουργήσει τεράστια κύματα ταλαιπωρίας και συνωστισμού, πλήττοντας ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου».

Στο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκηδόνος εκφράζει την πλήρη αντίθεση και την έντονη διαμαρτυρία του στο κλείσιμο των υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. στη Χαλκηδόνα και στη Γέφυρα και ζητά την άμεση επαναλειτουργία τους.