Skip to main content

Επανέρχεται από 8 Φεβρουαρίου η αεροπορική σύνδεση Μόσχας - Αθήνας

Κατά την ρωσική κυβέρνηση θα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα από την Μόσχα στην Αθήνα, ενώ τρεις φορές την εβδομάδα.

Η Ρωσία επαναφέρει από τις 8 Φεβρουαρίου τις αεροπορικές συνδέσεις με την Ελλάδα, καθώς και με την Σιγκαπούρη, καθώς η έξαπλωση των μολύνσεων του νέου κορωνοϊού έχει επιβραδυνθεί, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική κυβέρνηση.

"Με βάση τα αποτελέσματα των συζητήσεων και λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική κατάσταση σε μεμονωμένες χώρες, αποφασίστηκε η επαναφορά σε αμοιβαία βάση διεθνών πτήσεων με την Ελλάδα και την Σιγκαπούρη από τις 8 Φεβρουαρίου 2021", υπογράμμισε η ανακοίνωση του ρωσικού ομοσπονδιακού κέντρου απάντησης κατά του νέου κορονοϊού, που εκδόθηκε μετά από συνάντηση στην οποία προήδρευσε η αντιπρόεδρος Τατιάνα Γκολίκοβα

Όπως τονίζεται θα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα από την Μόσχα στην Αθήνα, ενώ τρεις φορές την εβδομάδα θα εκτελούνται πτήσεις από την ρωσική πρωτεύουσα με προορισμό την Σιγκαπούρη.

Η κυβέρνηση είπε επίσης ότι εκτός από την Μόσχα, αρκετά αεροδρόμια στη χώρα, όπως στο Αστραχάν, το Γεκατερίνμπουργκ, το Ιρκούτσκ και το Χαμπάροφσκ, θα επαναφέρουν ορισμένες διεθνείς πτήσεις από τις 8 Φεβρουαρίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η πανδημία της Covid-19 στη Ρωσία υποχωρεί σταδιακά, αλλά ότι οι Ρώσοι δεν πρέπει να επαναπαύονται.

Η Ρωσία ανακοίνωσε 19.138 νέες περιπτώσεις μόλυνσης του νέου κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 2.897 στην Μόσχα.

Από την έναρξη της πανδημίας σε 3.793.810 ανέρχονται τα κρούσματα και σε 71.651 οι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19, σύμφωνα με τα δεδομένα των κρατικών αρχών.