Skip to main content

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Μυτιλήνης μετά από 12 χρόνια

Από τον Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν επιδοτούμενα δρομολόγια από Μυτιλήνη προς Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεσο προορισμό τη Μύρινα της Λήμνου.

Ακτοπλοϊκή σύνδεση αναμένεται να αποκτήσει ξανά η Θεσσαλονίκη με τη Μυτιλήνη τον ερχόμενο Νοέμβριο μετά από σχεδόν μια 12ετία.

Όπως αναφέρει το stonisi.gr, η ATTICA Group αποφάσισε να «χτυπήσει» το σχετικό διαγωνισμό, στις 8 Οκτωβρίου, για την προκήρυξη της γραμμής από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κάτι που σημαίνει πως από τον προσεχή Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει επιδοτούμενα δρομολόγια από τη Μυτιλήνη προς τη Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεσο προορισμό τη Μύρινα της Λήμνου.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το δρομολόγιο θα εκτελείται κάθε Σάββατο, με αναχώρηση πρωινές ώρες από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Η διάρκειά του υπολογίζεται σε περίπου 10 ώρες και θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα, αφού το Υπουργείο επιδοτεί τη συγκεκριμένη γραμμή, πλην 13 εβδομάδων τους καλοκαιρινούς μήνες. Κάτι φυσικά, που δεν εμποδίζει την εταιρεία που θα δραστηριοποιηθεί στη γραμμή, να συνεχίσει τις προσεγγίσεις εφόσον θα υπάρχει ικανοποιητική πληρότητα λόγω της τουριστικής σεζόν.

Σημειώνεται, ότι εφόσον δρομολογηθεί πλοίο από Μυτιλήνη προς Θεσσαλονίκη, θα μειωθούν κατά μία οι προσεγγίσεις προς το λιμάνι της Καβάλας. Αυτό σημαίνει πως η Blue Star Ferries περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις για την έκβαση του διαγωνισμού, προχωρώντας κατ' επέκταση και στις δικές της ανακοινώσεις για τα ακριβή δρομολόγιά της, κάθε Τετάρτη από Μυτιλήνη προς Καβάλα και κάθε Σάββατο από Μυτιλήνη προς Θεσσαλονίκη. Με επιστροφή, πιθανότητα Πέμπτη και Κυριακή.