Skip to main content

Επανεξέταση της εξισωτικής αποζημίωσης ζητά ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας

Ο δήμαρχος στο έγγραφό εξηγεί τους λόγους που δεν θα έπρεπε να εξαιρεθεί ο δήμος Προποντίδας από τις περιοχές, που αντιμετωπίζουν φυσικά μειονεκτήματα

Την επανεξέταση της υπ' άριθμ. 562/93601/25-4-2019 Υ.Α. (ΦΕΚ 1641Β/2019) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με την οποία καθορίστηκαν οι δικαιούμενες περιοχές εξισωτικής αποζημίωσης ζητά με έγγραφό στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Παναγιώτη Λιβανό ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς .

Ο δήμαρχος στο έγγραφό εξηγεί τους λόγους, που δεν θα έπρεπε να εξαιρεθεί ο δήμος από τις περιοχές, που αντιμετωπίζουν φυσικά μειονεκτήματα (ξηρασία, πραγματικά στοιχεία για αρδευόμενες εκτάσεις, υπολειτουργία αρδευτικών δικτύων κ.ά) και καλεί ταυτόχρονα στην «άρση της αδικίας σε βάρος των αγροτών».

Αναφέρει σχετικά στο έγγραφο:

«Δεδομένου ότι:

α) η εξισωτική αποζημίωση αποτελούσε για χρόνια ένα χρήσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο στήριξης των αγροτών και μερικής αντιστάθμισης της απώλειας εισοδήματος,
β) η χώρα μας διανύει μακρά περίοδο πολύ σοβαρής οικονομικής κρίσης,
ζητάμε να επανεξετάσετε την οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, ώστε να εφαρμοστεί αντικειμενικά ο κανονισμός 1305/2013 της Ε.Ε. και να διορθωθεί η αδικία που συντελείτε εις βάρος των γεωργών και κτηνοτρόφων του δήμου Νέας Προποντίδας και όχι μόνο» καταλήγει στο έγγραφό του ο δήμαρχος.