Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ: ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΥΣ 44 ΒΑΘΜΟΥΣ

Την Κυριακή 1 Αυγούστου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καύσωνας, ενώ υψηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας

Συνθήκες καύσωνα και έντονη δυσφορία επικράτησαν σήμερα σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο να ξεπερνά σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ο υδράργυρος έφτασε ή ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου, σε 87 σταθμούς ενώ η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία ήταν 44,6 βαθμοί Κελσίου.

Οι περιοχές όπου καταγράφηκαν οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Ανάλογο θα είναι και αύριο το σκηνικό του καιρού με μέγιστες θερμοκρασίες στους 42-44 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Ακόμη, αναμένονται υψηλές ελάχιστες και έντονο αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 1 Αυγούστου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καύσωνας, ενώ υψηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έντονο θα είναι το αίσθημα δυσφορίας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 40-42 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 17 έως 42-44, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 42-44 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 41, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 22 έως 39 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 28 έως 39 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και στα πελάγη από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31 έως 41-42 βαθμούς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ