Skip to main content

Επιμένει ο Ζέρβας για Τσαβλή-Ακριτίδου: Είναι ζήτημα αρχής και ηθικής τάξης

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας για τους εμβολιασμούς εκτός λίστας ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι ο δήμος δικαστήριο» και επέμεινε στα περί ηθικής τάξης

Επέμεινε στα περί ηθικής τάξης για το θέμα των εμβολιασμών εκτός λίστας που είχαν ως αποτέλεσμα την καρατόμηση του Δρόσου Τσαβλή και της Δήμητρας Ακριτίδου ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

«Το ζήτημα των εμβολιασμών είναι ζήτημα υψηλού συμβολισμού για την κοινωνία μας, είναι ζήτημα αρχής και ζήτημα ηθικής τάξης η τήρηση των κανόνων, η ισότητα στην πρόσβαση στο εμβόλιο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, κάνοντας λόγο για αρχές ισότητας και δικαιοσύνης.

«Οι πολύ αυστηρές ρυθμίσεις διασφαλίζουν αυτό ακριβώς. Είναι ένα ζήτημα πέρα και πάνω από προσωπικές και πολιτικές και κοινωνικές σχέσεις. Από την πρόσβαση που μπορεί να έχει ο καθένας οπουδήποτε», ανέφερε ο δήμαρχος.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας, «σαν άνθρωπος στεναχωρέθηκα για την εξέλιξη», αλλά, όπως σημείωσε, «εδώ είμαστε για να παίρνουμε και δύσκολες αποφάσεις, για να υπηρετήσουμε την κοινωνία και τους ανθρώπους σεβόμενοι πρώτοι εμείς τους κανόνες, χωρίς καμία προνομιακή μεταχείριση». «Αυτές οι αποφάσεις είναι που θα ανανεώνουν την πίστη των ανθρώπων στους κανόνες και στην ισότητα».

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι «εδώ δεν είναι δικαστήριο, κανείς δεν είναι δημόσιος κατήγορος, κανείς δεν είναι μάρτυρας υπεράσπισης». «Προσπαθούμε όλοι μας με διαφυλάξουμε τη στάση μας με τις αποφάσεις μας και τις πρωτοβουλίες μας, τη συνοχή της κοινωνίας», σημείωσε.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι ακόμα και σήμερα θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο αν προέκυπτε ανάλογο περιστατικό. «Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα πράττατε και εσείς αν βρεθείτε στη θέση μου», είπε ο δήμαρχος.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Δρόσο Τσαβλή για την προσφορά του όλο το προηγούμενο διάστημα από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Η πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη

Ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ενημέρωσε το Σώμα για την εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε χαρακτηριστικά είναι «σχετικά καλή η εικόνα στις ΜΕΘ και γενικώς στα νοσοκομεία της πόλης.

Αναφερόμενος στα μέτρα παραδέχθηκε την κόπωση που υπάρχει στους πολίτες και τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας.

«Ήμουν και είμαστε υπέρ των "έξυπνων" λύσεων αποφυγής της διάδοσης. Το γενικευμένο lockdown προφανώς με δεδομένο αυτή την ψυχολογία και την οικονομική κατάσταση, ίσως δεν επιτρέπουν πλέον τη σωστή απόδοση της εφαρμογής του, όπως πριν από ένα χρόνο. Γι΄αυτό θα πρέπει να επιλέγονται λύσεις οι οποίες από τη μια πλευρά προστατεύουν, αλλά από την άλλη δίνουν μια σχετική χαλαρότητα και μία κίνηση στην οικονομία μας», τόνισε ο κ. Ζέρβας.