Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επένδυση 20 εκατ. ευρώ της Aluminco στο Καλοχώρι με 120 νέες θέσεις εργασίας

Η εταιρεία εξαγόρασε το εργοστάσιο της Doral, που διέκοψε την παραγωγή του το 2013, και βάζει μπρος τις μηχανές στο πρώτο τετράμηνο του 2022.

Το εργοστάσιο της Doral στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης εξαγόρασε η Aluminco, με στόχο να επενδύσει 20 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας και να δημιουργήσει μια εμβληματική παραγωγική μονάδα, η οποία θα παράγει ακόμη και «πράσινο αλουμίνιο».

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αργύρης Καρράς.

Όπως τόνισε ο κ. Καρράς, η εξαγορά των εγκαταστάσεων 38.000 τ.μ. κόστισε 7 εκατ. ευρώ, για το start up διατίθενται 9 εκ. ευρώ, ενώ η συνολική επένδυση είναι ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Aluminco, η νέα μονάδα της Θεσσαλονίκης θα αυξήσει κατά 25% την παραγωγή της εταιρείας ή κατά 7.000 τόνους ετησίως, ενώ θα δημιουργηθούν και 120 νέες θέσεις εργασίας.

Η εκκίνηση θα γίνει μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2022, ενώ η συνολική επένδυση θα ολοκληρωθεί σε διάστημα τεσσάρων ή πέντε ετών.

Σύμφωνα με τον κ. Καρρά, η μονάδα στο Καλοχώρι θα συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας, θα βοηθήσει στη διασύνδεση με τις αγορές της νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, θα δώσει νέο βιομηχανικό προφίλ στο αλουμίνιο, παράγοντας και καινοτόμα προϊόντα, όπως το «πράσινο αλουμίνιο», θα είναι πλήρως καθετοποιημένη και θεωρείται για την Aluminco στρατηγικής σημασίας.

Το εργοστάσιο της Doral είχε σταματήσει την παραγωγή του από το 2013 και μόλις πριν τρεις μήνες ολοκληρώθηκε η εξαγορά του από την Aluminco μέσω της διαδικασίας του πλειστηριασμού.

Όπως τόνισε ο κ. Καρράς, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 35% το 2021, καθώς αποδίδουν οι επενδύσεις των τελευταίων πέντε ετών, φτάνοντας μάλιστα τα 56 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής και πραγματοποιεί εξαγωγές σε περισσότερες από 20 χώρες. Παρουσιάζει επίσης τη νέα σειρά premium προϊόντων αλουμινίου «Skyline», ενώ έχει παρουσία ήδη στη Θεσσαλονίκη, με το έργο της στον νέο αεροσταθμό του αεροδρομίου «Μακεδονία».