Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εξωστρέφεια και νέα επένδυση 5 εκατ. ευρώ από την PCA

Σε εξέλιξη το επενδυτικό πλάνο της PCA, ενός διαρκώς αναπτυσσόμενου brand στον τομέα του αρχιτεκτονικού γυαλιού, με σημαντικά διεθνή έργα

Η εξωστρέφεια βρίσκεται στο DNA της εταιρείας, που επενδύει κόντρα στους καιρούς, στην αύξηση της παραγωγικότητας, στην ενίσχυση της θέσης της, στην υψηλή αισθητική και στην καινοτομία, προσθέτοντας συνεχώς νέα προϊόντα στο portfolio της, που απαντούν στις σύγχρονες τάσεις και παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις σε κάθε εφαρμογή γυαλιού.

Ο λόγος για την εταιρεία PCA, που εδρεύει στη ΒΙΠΕ Σίνδου και υλοποιεί επένδυση 5 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση της PCA, που ανήκει στον όμιλο Pap Group, ο οποίος μετρά δεκαετίες εμπειρίας στην επεξεργασία γυαλιού, ολοκληρώνεται το 2023 και πραγματοποιείται εν μέσω κορωνοϊού, την ώρα που πολλά επιχειρηματικά σχέδια έχουν μετατεθεί για το μέλλον.



Το επενδυτικό πλάνο της PCA, ενός διαρκώς αναπτυσσόμενου brand στον τομέα του αρχιτεκτονικού γυαλιού, με διεθνή έργα, που ακολουθεί το μότο «Χτίσε έξυπνα. Χτίσε διαφορετικά» ξεκίνησε το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους.

Η επένδυση αφορά στην αγορά οικοπέδου 31.000 τμ στη Σίνδο, στο οποίο κατασκευάζονται logistic center, showroom και γραφεία, που θα εκτείνονται σε 2.000 τμ, ενώ στις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας θα μεταφερθεί και η παραγωγή.

Όπως αποκαλύπτει μιλώντας στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος της PCA, Σάββας Παπαδόπουλος, παράλληλα τρέχει και η νεόκοπη PCA Kuwait, μέσω joint venture, με τοπικό συνεργάτη. Η επιλογή της χώρας έγινε καθώς η Θεσσαλονικιώτικη εταιρεία έχει ιδιαίτερα δυναμική παρουσία τόσο στο Koυβέιτ, όσο και ευρύτερα στις χώρες της Μέσης Ανατολής.



Δυνατό χαρτί η εξωστρέφεια και τα νέα προϊόντα

Πρόσφατα η εταιρεία «έντυσε» το υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισραήλ, με 1.500 εσωτερικές πόρτες. Το Ισραήλ αποτελεί μια δυνατή διεθνή αγορά για την εταιρεία, που κερδίζει επάξια το στοίχημα της εξωστρέφειας, καθώς εξάγει το 75% των προϊόντων της σε 50 χώρες ανά τον κόσμο.

Δυνατές αγορές της PCA, μεταξύ άλλων εκτός από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και το Ισραήλ, είναι: η Ρωσία, η  Γερμανία, η Σουηδία, η Ιταλία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Μάλτα και η Κύπρος.

Πρόσφατα η εταιρεία, η οποία στοχεύει στην κάλυψη του συνόλου των αναγκών ενός κατασκευαστικού project, ενέταξε τo brand Sparke, που αποτελεί το καινούργιο εγχείρημα της καθώς κάνει άνοιγμα στον χώρο των ειδών υγιεινής. Καινούργιες σειρές της PCA είναι η Premium, που προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στο κομμάτι του interior design, η Minimal στα κουφώματα και η Terrace στη δημιουργία του αίθριου.