Skip to main content

Πλειστηριασμοί, επενδυτικές εξελίξεις και... κορωνοϊός

Στην τελική του ευθεία έχει μπει ένα από τα μεγαλύτερα projects αποκρατικοποιήσεων που τρέχουν αυτόν τον καιρό επί ελληνικού εδάφους.

Στην τελική του ευθεία έχει μπει ένα από τα μεγαλύτερα projects αποκρατικοποιήσεων που τρέχουν αυτόν τον καιρό επί ελληνικού εδάφους. Ο λόγος αφορά στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Το μόνο πρόβλημα που έχει προκύψει έως αυτή τη στιγμή έχει να κάνει με τον ...κορωνοϊό! Πώς σχετίζεται ο τελευταίος με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής;

Οπως έγινε γνωστό, τα στελέχη της κινεζικής Fosun δεν εμφανίστηκαν σε ένα από τα προγραμματισμένα ραντεβού με τους συμβούλους πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, επειδή δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν από την Κίνα, για ευνόητους λόγους. Εκφράζεται ωστόσο η αισιοδοξία ότι αργά ή γρήγορα κι αυτό το πρόβλημα θα ξεπερασθεί, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Φαβορί, πάντως, για την αγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής φαίνεται πως είναι το αμερικανικό fund CVC Capital, που έχει ήδη δυναμική συμμεροχή στον χώρο των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στην Ελλάδα με τρεις εξαγορές, ενώ σοβαρός παίκτης στη διαδικασία θεωρείται και η Varde Partnenrs που έχει σημαντικές επενδύσειςσ την Ελλάδα στον τομέα του real estate.

Αυτό όμως δεν είναι μοναδικό project σε εξέλιξη. Υπάρχουν κι άλλα, ενδεχομένως μικρότερα, αλλά άκρως ενδιαφέροντα, από τη στιγμή που αποδεικνύουν στην πράξη ότι «κάτι» κινείται στην Ελλάδα. Παράδειγμα; Σύμφωνα με πληροφορίες, το νεότευκτο Hyatt Athens σχεδιάζει (κιόλας) την επέκταση του. Πώς; «Απορροφώντας» το διπλανό ακίνητο, όπου μέχρι πρότινος φιλοξενούνταν το σινεμά Odeon. Ετσι, υπολογίζεται ότι θα προστεθούν 200 δωμάτια στο δυναμικό του και θα φτάσει συνολικά στα 500.

Όλα τα παραπάνω, βεβαίως, δεν συνεπάγονται αυτόματα ότι τα απότοκα της τελευταίας κρίσης έχουν εξαϋλωθεί. Ακόμα και σήμερα, οι πλειστηριασμοί που «βγαίνουν», την υπενθυμίζουν. Πρόσφατα βγήκαν στο σφυρί τέσσερα ακίνητα γνωστού εφοπλιστή, στην περιοχή του Προεδρικού Μεγάρου. Όπως έγινε γνωστό, πουλήθηκε μόνο το ένα από τα τέσσερα ακίνητα, στην αρχική τιμή πλειστηριασμού (765.000 ευρώ). Προσεχώς, θα πλειστηριαστούν ξανά και τα άλλα τρία.