Skip to main content

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από ελληνικούς και ξένους ομίλους για το Ελληνικό

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την περιοχή του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό - Τα πρώτα ελληνικά και ξένα project που ετοιμάζονται

Μεγάλα τα επιχειρηματικά ανοίγματα που ετοιμάζονται για το προσεχές διάστημα σε διάφορα επίπεδα, από πολλούς ομίλους, ελληνικούς και ξένους, εντός συνόρων. Με τελευταίο τον όμιλο Φουρλή, ο οποίος σχεδιάζει κάτι πολύ φιλόδοξο στο χώρο του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο συγκεκριμένα για τη λειτουργία στο σημείο ενός ΙΚΕΑ, αλλά κι ενός Intersport. Για το σκοπό αυτό ετοιμάζεται, όπως μαθαίνουμε και μεγάλο ομολογιακό από την πλευρά του ομίλου. Όλα δείχνουν ότι σιγά, σιγά η εικόνα για το τι ακριβώς ετοιμάζεται στο Ελληνικό, αρχίζει να παίρνει τις πραγματικές της διαστάσεις. Μια πόλη, μέσα στην πόλη.

Και το ενδιαφέρον για την περίπτωση συνολικότερα είναι πολύ μεγάλο. Εδώ, όσοι γνωρίζουν επιμένουν, ότι πρέπει να σημειώσουμε ένα όνομα: Damac Properties. Πρόκειται για κολοσσό, που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο κομμάτι του real estate, με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και διεθνή παρουσία. Ο εν λόγω, επενδύει (σχεδόν) παντού. Οπως κυκλοφορεί τελευταία, άνθρωποι του βρέθηκαν στην Αθήνα, για να προετοιμάσουν το εδώ άνοιγμα του. Το οποίο, αν όλα πάνε καλά, θα είναι σημαντικό, από κάθε άποψη.

Μια κι ο λόγος στο Ελληνικό, παραπάνω, να αναφερθεί ότι και ιδιωτική κλινική προβλέπεται να δημιουργηθεί στο πλαίσιο της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου. Η σχετική συνεργασία θα ανακοινωθεί αρχές φθινοπώρου, ενώ οι συζητήσεις για τις λεπτομέρειες της έχουν ξεκινήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ίδιο χώρο θα αναπτυχθούν και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Και εδώ συζητήσεις έχουν ξεκινήσει.

Τέλος, όπως αναμένονταν, οι 25 βίλες που βρίσκονται στην πρώτη σειρά πάνω στην παραλία και ανήκουν στον ευρύτερο χώρο του πρώην αεροδρομίου, έχουν ήδη προσυμφωνηθεί για πώληση.  Πολύ καλά πάνε επίσης οι πωλήσεις στα διαμερίσματα του πρώτου ουρανοξύστη που θα χτιστεί στην ίδια περιοχή.