Skip to main content

Επενδυτικό ενδιαφέρον για 5άστερα ξενοδοχεία σε Σταυρό και Νέα Βρασνά

Έλληνες και ξένοι επενδυτές έχουν ενδιαφερθεί επίσημα για τη δημιουργία πεντάστερων ξενοδοχείων σε δημοτικές εκτάσεις σε Νέα Βρασνά και Σταυρό.

Ενδιαφέρον για τη δημιουργία πεντάστερων ξενοδοχείων έχουν προσελκύσει τα ανατολικά παράλια του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς η δυτική πλευρά του Στρυμονικού Κόλπου παρουσιάζει ελλείψεις σε σύγχρονες, υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές υποδομές και ως εκ τούτου επενδυτικές ευκαιρίες. Μετά τη δρομολογούμενη τουριστική επένδυση ύψους 50 εκατ.ευρώ σε ενοικιαζόμενη δημοτική έκταση στην Ασπροβάλτα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε δημοτικό οικόπεδο στην Παραλία Νέων Βρασνών στον χώρο του πρώην στρατοπέδου, όσο και σε δημοτικό οικόπεδο στον Σταυρό.

Όπως τόνισε στη Voria.gr ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, Έλληνες και ξένοι επενδυτές έχουν ενδιαφερθεί επίσημα για τη δημιουργία πεντάστερων ξενοδοχείων σε δημοτική έκταση 80 στρεμμάτων σε Νέα Βρασνά και σε έτερο δημοτικό οικόπεδο 40 στρεμμάτων στον Σταυρό.

Σύμφωνα με τον κ.Λιάμα, στόχος είναι η διενέργεια διαγωνισμού για τη μίσθωση των οικοπέδων. Στην παρούσα φάση ο δήμος βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης των φακέλων για τις χρήσεις γης, ενώ θα ακολουθήσει η εκτίμηση ορκωτού ελεγκτή για το ύψος του μισθώματος.

Κατά τον ίδιο, οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία θα προχωρήσει μετά τον Σεπτέμβριο καθώς θα πρέπει το θέμα να περάσει από την έγκριση του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι στην Ασπροβάλτα η εταιρεία «G. STATHOPOULOS ENTERPRISE» ξεκίνησε την επένδυση για την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου, ιστορικού θεματικού πάρκου και πάρκου αναψυχής, που αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως έως το 2023.

Στο μεταξύ, σύμφωνα τον εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα, οι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις πέντε αστέρων, αποτελούν την αιχμή του δόρατος της προσπάθειας για τουριστική ανάπτυξη. Τμήμα του σχεδιασμού αποτελεί επίσης το άνοιγμα νέων αγορών (Πολωνία, Ουκρανία, Γερμανία κλπ) και η εξειδικευμένη προσέλκυση Τουρισμού Εμπειριών (οικοτουρισμός, περιπατητικός, θρησκευτικός, γαστρονομικός τουρισμός κλπ), η προβολή των βραβευμένων με 8 Γαλάζιες Σημαίες ακτών του Στρυμονικού, αλλά και των ιστορικών και θρησκευτικών αξιοθέατων που είναι απλωμένα σε όλο τον δήμο. Επίσης, η αξιοποίηση της λίμνης Βόλβης ως υψηλού οικοτουριστικού προορισμού και η προσέλκυση Ελλήνων επισκεπτών για μονοήμερες εκδρομές.

Ο δήμος προχώρησε στην έκδοση έντυπου χάρτη του δήμου Βόλβης σε ελληνικά και αγγλικά, ο οποίος θα μοιράζεται δωρεάν στους τουρίστες και θα έχει διαδικτυακές εφαρμογές, ενώ σε λίγες μέρες εμφανίζεται στο διαδίκτυο ο διαδικτυακός τουριστικός οδηγός του δήμου, απευθυνόμενος σε ξένους τουρίστες, μέσα από την ανανεωμένη δημοτική ιστοσελίδα.

Όπως είπε η διεκδίκηση κατασκευής μαρίνας και ναυταθλητικού κέντρου στην Ασπροβάλτα, αλλά και το μακρόπνοο σχέδιο δημιουργίας ενιαίου ποδηλατοδρόμου από την Ασπροβάλτα έως τον Σταυρό και μετέπειτα γύρω από τη λίμνη Βόλβη, καθορίζουν τις μελλοντικές προοπτικές της περιοχής.