Skip to main content

Επενδυτικό ενδιαφέρον για projects πολλών εκατομμυρίων

Γιατί έχει μπει ψηλά ο πήχης στον νέο διαγωνισμό για τον ΔΕΣΦΑ και τι συμβαίνει με το ενδιαφέρον στην περίπτωση της Attica Bank.

Τον Δεκέμβριο θα «βγει» ο νέος διαγωνισμός για τον ΔΕΣΦΑ. Και ήδη η αγορά έχει βάλει ψηλά τον πήχη, κάνοντας την πώλησή του ακόμα δυσκολότερη. Πού έχει μπει ο πήχης; Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από τα 400 εκατ. Κι αυτό γιατί τόσα είναι τα λεφτά που είχαν δώσει οι Αζέροι της Socar στον προηγούμενο διαγωνισμό, που είχε γίνει για την πώληση της ίδιας εταιρείας, ο οποίος, για άγνωστους έως σήμερα λόγους, τελικώς δεν τελεσφόρησε.

Από τη στιγμή όμως που τότε είχε προσφερθεί αυτό το ποσό, οποιοδήποτε άλλο μικρότερο ποσό θα θεωρηθεί ως αποτυχία για την ελληνική κυβέρνηση. Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η Socar να κάνει και πάλι την εμφάνιση της στη διαδικασία, κάνοντας τη ζωή του πωλητή (δημόσιο) δύσκολη. Το θέμα είναι ποιοι άλλοι θα εμφανιστούν. Για παράδειγμα, θα υπάρξει ενδιαφέρον από αμερικανικής πλευράς και αν ναι, πόσο σημαντικό θα είναι;

Την ίδια ώρα η αναζήτηση επενδυτικού ενδιαφέροντος συνεχίζεται και σε άλλα μέτωπα. Για παράδειγμα, πρόσφατα λύθηκε το μυστήριο αναφορικά με το αμερικανικό fund, που εξετάζει την περίπτωση της Attica Bank, μετά το ταξίδι του προέδρου της στις ΗΠΑ, τον Οκτώβριο. Πρόκειται για το Fortress.