Skip to main content

Έπεσε δέντρο στην αυλή του ΑΧΕΠΑ - Τι λέει ο διοικητής του νοσοκομείου

Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ είχε επανειλημμένα προειδοποιήσει τη Διοίκηση για τον κίνδυνο πτώσης δέντρων.

Την πτώση δέντρου στο προαύλιο του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κατηγορώντας την διοίκηση του νοσοκομείου για αδιαφορία.

Χθες το μεσημέρι, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, έπεσε ένα μεγάλο δέντρο δίπλα στο κυλικείο που είναι χώρος διέλευσης και παραμονής ασθενών, συνοδών και προσωπικού (προς αιμοδοσία).

«Το Σωματείο είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που υπάρχει να πέσουν δέντρα στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου επειδή δεν υπάρχουν χρήματα να τα περιποιηθούν (κλάδεμα κλπ). Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Συνέχεια των κλοπών, των φαινομένων βίας κατά του προσωπικού, των αστέγων που κοιμούνται ανενόχλητοι στο Νοσοκομείο. Η Διοίκηση σφυρίζει αδιάφορη» τονίζει η Ομοσπονδία.
        
Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Τάσος Σπανός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε ότι το δέντρο, που έπεσε χτες το απόγευμα, ήταν περιφραγμένο με κορδέλα, καθώς ήταν προγραμματισμένη για σήμερα η κοπή του από ιδιωτικό συνεργείο.

Σύμφωνα με τον κ. Σπανό στον χώρο του ΑΧΕΠΑ υπάρχουν 25 δέντρα, τα οποία πρέπει να ελεγχθούν, για να διαπιστωθεί αν πρέπει να κοπούν ή να κλαδευτούν. Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ επισήμανε ότι για να μπορέσει να γίνει η κοπή ενός δέντρου στον χώρο του νοσοκομείου χρειάζεται άδεια για μικρής κλίμακας παρεμβάσεις από την Πολεοδομία η οποία εκδίδεται σε μία εβδομάδα και πρόσθεσε ότι ο δήμος δεν αναλαμβάνει την κοπή δέντρων και ότι η Πυροσβεστική έρχεται μόνο εφόσον έχει πέσει ένα δέντρο.