Skip to main content

Ραψωδία Μποέμιανς και παρολίγον τραγωδία ΠΑΟΚ που ελπίζει στην Τούμπα (video)

Ο Δικέφαλος του Βορρά αν και ηττήθηκε από την Μποέμιανς με 2-1, είναι μέσα στο κόλπο της πρόκρισης στον επαναληπτικό αγώνα της Τούμπας.

Η Μποέμιανς επικράτησε του ΠΑΟΚ 2-1 εκμεταλλευόμενη την ετοιμότητα της και τα δώρα της άμυνας του Δικεφάλου του Βορρά που έμεινε ζωντανός ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας την Πέμπτη (12/8) με το γκολ του Ολιβέιρα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε να ξεκινήσει την ομάδα του με τον Πασχάλακη κάτω από τα γκολπόστ, τους Ροντρίγκο - Βιεϊρίνια στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας ενώ οι Βαρέλα και Μιχαηλίδης ήταν οι δύο στόπερ. Στη μεσαία γραμμή έπαιξε ο Σβαμπ έχοντας δίπλα του τον Εσίτι ενώ η τριάδα πίσω από τον φορ αποτελούνταν από τους Ζίβκοβιτς, Καγκάβα και Ελ Καντουρί και στην επίθεση ήταν ο Ολιβέιρα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και στο 3' είχαν μια εξαιρετική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ αλλά το πλασέ του Ζίβκοβιτς από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε έξω. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την υπεροχή και να προσπαθεί να απειλήσει με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ αλλά δεν τα κατάφερε στο πρώτο δεκάλεπτο.

Οι Ιρλανδοί ανέβασαν την απόδοση τους με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα και άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν δύο λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ και πάτησαν περιοχή προειδοποιώντας ουσιαστικά την ομάδα της Θεσσαλονίκης για αυτό που ερχόταν.

Στο 23' σε μια βαθιά μπαλιά προς τα δεξιά ο Μιχαηλίδης δεν πήγε δυνατά στη φάση με τον Κέλι να του παίρνει τη μπάλα μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και γύρισε προς τον Κουτ τον οποίο δεν πρόλαβε ο Βιεϊρίνια που έλειπε από τη θέση του με τον παίκτη της Μποέμιανς να σκοράρει για το 1-0.

Το τέρμα που πέτυχε η Μποέμιανς έδωσε "φτερά" στα πόδια των Ιρλανδών που ήταν καλύτεροι, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτα από τη στιγμή που δέχτηκε το γκολ και δεν έφτιαξε κλασικές ευκαιρίες μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με την Μποέμιανς να έχει την υπεροχή στο παιχνίδι και να προσπαθεί μέσα από καλή κυκλοφορία και καλές εναλλαγές της μπάλας να προσπαθεί να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα χωρίς αποτέλεσμα.

Tο δεύτερο ημίχρονο αποδείχθηκε εξίσου άσχημο για τον Δικέφαλο. Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε τίποτα από τις ποιοτικές του μονάδες που βρέθηκαν σε εξαιρετικά κακή βραδιά ενώ απεναντίας είδε και πάλι τον Κόουτ να «εκτελεί» για το 2-0, επιχειρώντας από μακριά ένα δυνατό σουτ, με τον Πασχαλάκη να μην υπολογίζει σωστά, να κάνει λάθος και να βλέπει τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του στο 52'.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου άλλαξε άρον άρον τα άκρα, ενεργοποίησε άμεσα τον Μπίσεσβαρ ως δεκάρι, επιστράτευσε τον Κούρτιτς, θέλοντας να φρεσκάρει τα πρόσωπα της μεσοεπιθετικής του γραμμής και επί της ουσίας να «αφυπνίσει» την ομάδα του δεδομένου ότι τίποτα δεν έμοιαζε να βγαίνει και να λειτουργεί σωστά στο γήπεδο!

Κάτι που εν μέρει κατάφερε καθώς στο 77' και μετά από σωρεία χαμένων ευκαιριών, ο ΠΑΟΚ μείωσε με τον Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εκπληκτική ασίστ του Σβαμπ και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Γκολ: 23'-52' Κουτ/77' Ολιβέιρα

ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ: Τάλμποτ, Λάιονς, Κόρνγουολ, Κ. Κέλι, Μπρέσλιν, Κουτ, Μπάκλκεϊ, Ντιβόι, Μπερτ (88' Γουίλσον), Τίερνι, Γκ. Κέλι.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Εσίτι (63' Κούρτιτς), Καγκάβα (63' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (63' Τζόλης),Α. Ζίβκοβιτς (69' Μουργκ), Ολιβέιρα (82' Σβιντέρσκι).