Skip to main content

Στεργιάδης: Πού υπάρχουν προβλήματα λόγω κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη

Ποια σημεία του οδικού δικτύου παρουσίασαν προβλήματα, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπη Στεργιάδη.

Σε λευκό τοπίο ξύπνησαν σήμερα το πρωί κάτοικοι σε περιοχές της Θεσσαλονίκης αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η έντονη χιονόπτωση ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα και έντυσε στα άσπρα πολλές περιοχές, βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης, όπως Ωραιόκαστρο, Πανόραμα, Χορτιάτη, Φίλυρο, Εξοχή, Αρέθουσα, Σοχό. Αυτή την ώρα ελαφρά χιονόπτωση συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Στα λευκά έχουν ντυθεί επίσης περιοχές σε Ημαθία, Πιερία, Πέλλα και Χαλκιδική. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπη Στεργιάδη, η εικόνα αυτή θα συνεχιστεί έως το μεσημέρι και μετά θα υπάρξει βελτίωση του καιρού.

Από τα μεσάνυχτα 25 εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρούν στους δρόμους. Σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη το οδικό δίκτυο είναι χωρίς προβλήματα, εκτός από κάποια σημεία.

Κλειστός παραμένει ο δρόμος Χορτιάτη – Αγ. Βασιλείου, ενώ άνοιξε η Επαρχιακή Οδός Ωραιοκάστρου -Μελισοχωρίου, που είχε κλείσει λόγω χιονόπτωσης.

Έκλεισε, επίσης, ο δρόμος Ζαγκλιβέρι – Πετροκέρασα, ενώ με προσοχή πρέπει να κινούνται οι οδηγοί στον δρόμο από το Τούνελ Ασπροβάλτας μέχρι τη Ρεντίνα.

Το πρωί προβλήματα παρουσιάστηκαν λόγω κατολίσθησης στην οδό Περραιβού στην Τούμπα, όπου επιχείρησαν άμεσα μηχανήματα.

Λόγω υπερχείλισης χειμάρρου κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Λαγκαδά - Ηρακλείου καθώς και λόγω υπερχείλισης ρέματος η επαρχιακή οδός Λαγκαδικίων - Προφήτη.