Skip to main content

Επί ποδός Περιφέρεια και δήμοι της Θεσσαλονίκης για την κακοκαιρία «Λέανδρος»

Σε επιφυλακή Περιφέρεια και δήμοι της Θεσσαλονίκης για την κακοκαιρία «Λέανδρος» - Σε ετοιμότητα μηχανήματα αποχιονισμού και ποσότητες αλατιού

Επί ποδός βρίσκονται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι δήμοι της Θεσσαλονίκης για την κακοκαιρία «Λέανδρος», που εκτός από την ψυχρή εισβολή, θα φέρει και χιονοπτώσεις. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχοντας στα χέρια της τα καιρικά δεδομένα, βρίσκεται σε επιφυλακή με 100 μηχανήματα αποχιονισμού σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και 15.000 τόνους αλάτι.

Διαβάστε: Αρναούτογλου - Έρχονται χιόνια το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης, «από σήμερα το απόγευμα και προς το βράδυ αναμένουμε και στη Θεσσαλονίκη ελαφρά χιονόπτωση κυρίως περιφερειακά, ίσως και μέσα στην πόλη. Και μετά το Σάββατο αναμένεται χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη». Όπως ανέφερε ο κ. Στεργιάδης, η Θεσσαλονίκη έχει αυτή τη στιγμή 29 μηχανήματα αποχιονιστικά για τα δίκτυα που είναι στην αρμοδιότητα της περιφέρειας, περιφερειακή οδό, προς αεροδρόμιο και προς νοσοκομεία. «Εάν χρειαστεί θα προστεθούν και άλλα», σημείωσε.

Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνει η Πολιτική Προστασία του δήμου Θεσσαλονίκης, για την επικείμενη επιδείνωση του καιρού. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μωϋσίδης, ο δήμος έχει συνολικά στη διάθεσή του 17 μηχανήματα και 900 τόνους αλατιού στις αποθήκες του δήμου. Ήδη διαθέσαμε αλάτι σε νοσοκομεία, σχολεία, νοσοκομεία και εκκλησίες. «Είμαστε σε ετοιμότητα όλοι στον δήμο, από τον δήμαρχο μέχρι και τους εργαζόμενους, να βγούμε όλοι στους δρόμους εάν χιονίσει, πιθανότατα το Σάββατο το πρωί», σημείωσε χαρακτηριστικά. Βάρος δίνεται, σύμφωνα με τον κ. Μωϋσίδη, στα βόρεια τμήματα του δήμου, Άνω Πόλη και Τριανδρία, όπου θα βρίσκονται μικρά μηχανήματα για να διευκολύνουν την κίνηση λεωφορείων και οχημάτων.

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη με SMS ενημέρωσε τους πολίτες, δίνοντάς τους οδηγίες και χρήσιμα τηλέφωνα. Όλες οι υπηρεσίες του δήμου κάτω από τις οδηγίες του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και των αρμόδιων αντιδημάρχων είναι ήδη σε επιφυλακή, αλλά και σε συνεχή συντονισμό με τις εθελοντικές ομάδες και τη δημοτική αστυνομία. Τα δημαρχεία σε όλες τις πρώην δημοτικές ενότητες θα λειτουργούν σε 24ωρες βάρδιες για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού. Στη διάθεση του δήμου είναι στόλος 40 οχημάτων – μεταξύ των οποίων 22 εκχιονιστικά μηχανήματα, καθώς και φορτωτές και JCΒ, αλλά και συνοδευτικά οχήματα, πάνω από 2.000 τόνοι αλατιού για την τροφοδοσία των εκχιονιστικών, 1500 συσκευασμένες σακούλες με αλάτι για τους δημότες (αυλές και δυσπρόσιτες περιοχές) στους χώρους συγκέντρωσης του αλατιού σε κάθε δημοτική ενότητα.

• Τα τηλεφωνικά κέντρα για κάθε επικοινωνία σε 24ωρη βάση είναι:
✓ Το γνωστό 15195 και
✓ Στο δημαρχείο Πανοράματος το 2313 301000
✓ Στο πρώην δημαρχείο Πυλαίας το 2313 302660
✓ Στο κοινοτικό κατάστημα Χορτιάτη το 2310 349508
✓ Στο πρώην δημαρχείο Ασβεστοχωρίου το 2313302000
✓ Στο κοινοτικό κατάστημα Φιλύρου  το 2310 677000
✓ Στο κοινοτικό κατάστημα Εξοχής (2310 357186).

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης έκανε έκκληση προς τους δημότες να μην παρεμποδίζουν την κίνηση των εκχιονιστικών είτε με άσκοπες μετακινήσεις είτε με παράνομη στάθμευση των οχημάτων τους, προκειμένου να παραμείνουν όλοι οι δρόμοι ανοιχτοί και να διευκολυνθεί η  διέλευση και το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Δήμος Νεάπολης - Συκεών

Δύο επιχειρησιακά κέντρο έχει στήσει ο δήμος Νεάπολης- Συκεών για τα καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα στην περιοχή Στρεμπενιώτη και Πεύκα. Σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Υπηρεσιών Δόμησης Τάσος Τσακιρίδης έχει ελεγθεί όλος ο στόλος τα 15 μηχανήματα ενώ ο δήμος διαθέτει 300 τόνους χύμα αλάτι και επιπλέον 100 συσκευασμένο. Ποσότητες αλατιού έχουν διανεμηθεί σε 100 σημεία του δήμου. Οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι είναι σε επιφυλακή και ιδιαίτερη μέριμνα να δοθεί για σχολεία, κεντρικούς άξονες και δρόμους που οδηγούν προς νοσοκομεία.

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών έχει ήδη εξασφαλίσει την προμήθεια 900 τόνων αλατιού, από τους οποίους οι 300 βρίσκονται στο εκχιονιστικό κέντρο Πεύκων, ενώ άλλοι 100 τ. αλατιού έχουν συσκευασθεί σε σακούλες των 20 και 10 κιλών, διασκορπίστηκαν σε πληθώρα σημείων όλου του δήμου και δύναται να αναπληρωθούν αν παραστεί ανάγκη. Έτσι, οι κάτοικοι μπορούν να βρίσκουν τις συσκευασίες του αλατιού σε 19 κεντρικά σημεία του δήμου, τα οποία είναι τα εξής:

Δ.Ε. Αγ. Παύλου:
Δημ. Κατάστημα Αγ. Παύλου (Ηπείρου 7-9), Αθ. Διάκου (τρίγωνο), Τέρμα Πανεπιστημίου (Ευαγγελίστρια)
Δ.Ε. Συκεών:
Δημαρχείο (στρ. Στ. Σαράφη 1), Ζαχαρία Γουναρίδη, Δροσιά, Ελπίδος, Πλατεία Ειρήνης, Υδραγωγείο-Θερμοπυλών, Κόκορα (Επταπυργίου)
Δ.Ε. Νεάπολης:
Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι), Αγ. Γεώργιος (πεζόδρομος), Ρουμανικά, Ι. Μητρόπολη, Δημ. Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη),
Δ.Ε. Πεύκων:
Δημ. Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 9), Αγ. Τριάδος (Παιδική Χαρά), Ακροπόλεως, Δημοκρατίας (Δημ. Σχολείο)

Δήμος Καλαμαριάς

Ο δήμος Καλαμαριάς έχει ήδη μισθώσει ένα μεγάλο εκχιονιστικό μηχάνημα- αλατιέρα. Πρώτη προτεραιότητα του δήμου είναι να μείνουν ανοιχτοί οι δύο κεντρικοί λεωφόροι, Ανδριανουπόλεως και Εθνικής Αντιστάσεως, δηλαδή η είσοδος και η έξοδος στη νότια πλευρά της πόλης, που συνδέουν το Αεροδρόμιο με τη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου σ’ αυτές τις δύο λεωφόρους βρίσκεται το νοσοκομείο Άγιος Παύλος και το εργοτάξιο του ΟΑΣΘ, για τα οποία πρέπει να εξασφαλιστεί η εύκολη πρόσβαση. Παράλληλα υπάρχουν δύο ευέλικτα εκχιονιστικά τύπου 4x4, που ανήκουν στον δήμο και φροντίζουν για την γρήγορη αποπαγωποίηση των λεωφορειόδρομων, αλλά και των κοινόχρηστων χώρων, όπως σχολεία, πλατείες, εκκλησίες κ.α. «Η διοίκηση του δήμου από την πρώτη στιγμή έχει αποδείξει εμπράκτως, ότι είναι δίπλα στους πολίτες. Για τον λόγο αυτό, είμαστε έτοιμοι, προνοήσαμε και διανέμουμε για πρώτη φορά σε 26 σημεία της Καλαμαριάς αλάτι σε σάκους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις κατά τόπους δυσκολίες, εφόσον αυτές προκύψουν» δήλωσε στη Voria.gr, ο δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Όσο για την διαθέσιμη ποσότητα αλατιού, ο δήμος Καλαμαριάς έχει εξασφαλίσει 300 τόνους, ποσότητα η οποία μπορεί να καλύψει στο μέγιστο τις ανάγκες που πιθανόν θα προκύψουν.

Σημεία απόθεσης αλατιού

1. Πάρκο Κηφισιάς στην οδό Ιουστινιανού
2. 2. Πάρκο Ιεροσολύμων στις οδούς Περικλέους με Έκτορος
3. Πεζόδρομος Αν. Θράκης με Μεγ. Αλεξάνδρου
4. Πάρκο Ηροδότου με Αντιγόνης
5. Αδόμητο οικόπεδο στις οδούς Βενιζέλου με Περικλέους
6. Πάρκο Καυκάσου με Παπαδιαμάντη
7. Πάρκο χαμένων πατρίδων στις οδούς Τσιγγιρίδου με Μητρ. Ιωσήφ
8. Πάρκο Α. Παπανδρέου
9. Πάρκο στις οδούς Πολυβίου με Λυκούδη (έναντι εκκλησίας Αγ. Παύλου)
10. Πλατεία Ύδρας
11. Πλατεία Σκρά (στο ηρώο)
12. Πλατεία προσφυγικού ελληνισμού (Δημαρχείο)
13. Πάρκο Κερασούντος
14. Πάρκο στις οδούς Τραπεζούντος με Τ. Οικονομίδη
15. Πάρκο Αγίου Ιωάννη Κατιρλί
16. Πλατεία Φοίνικα
17. Νοσοκομείο Άγιος Παύλος
18. Ο.Α.Σ.Θ
19. Εκκλησία Αγίου Παντελεήμονα
20. Καπναποθήκες (είσοδος Κανάρη – Εφέσου)
21. Εργοτάξιο πολιτικής προστασίας στην οδό Πόντου
22. Εργοτάξιο καθαριότητας στην οδό Ηλέκτρας (Φοίνικας)
23. Πάρκο Θεμ. Σοφούλη έμπροσθεν κέντρου ¨SHARK¨
24. Αδόμητο οικόπεδο Αγίου Νικολάου με Ροδοπόλεως (έναντι γηπέδου Αριστοτέλη)
25. Πάρκο Γ. Πενόπουλου στην οδό Ιωακείμ Γ
26. Αδόμητο οικόπεδο στις οδούς Πόντου με Μητ. Κυδωνιών ( έμπροσθεν 8ου Γυμνασίου)

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας θα είναι σε 24ωρη λειτουργία από τις 20:00 σήμερα 14/01/2021 μέχρι να ολοκληρωθεί το φαινόμενο. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2313314400 / 2313314405

Δήμος Κορδελιού

Σε πλήρη ετοιμότητα και ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Οι αρμόδιες υπηρεσίες και ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, ώστε να παρέμβουν άμεσα όπου χρειαστεί, ενώ έχει εξασφαλιστεί ο εφοδιασμός με ποσότητες αλατιού για την αντιμετώπιση περιστατικών παγετού. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νέστορα Λαφαζανίδη, μετά από αίτημα της αντιδημαρχίας Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης έχουν διανεμηθεί σακούλες με αλάτι σε σχολεία, ενώ ο δήμος θα προχωρήσει, εάν υπάρξει ανάγκη, στον ανεφοδιασμό συσκευασιών αλατιού και σε άλλα σημεία. Για την αποφυγή ενδεχομένων ατυχημάτων παρακαλούνται οι πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, ενώ για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσουν λόγω της κακοκαιρίας, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 2310 703926.

«Εν αναμονή των ακραίων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν στην περιοχή, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, οι υπηρεσίες του Δήμου μας βρίσκονται σε επαγρύπνηση θέτοντας το ανθρώπινο δυναμικό και τον μηχανοκίνητο δημοτικό στόλο σε 24ωρη επιφυλακή. Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε  άμεσα  όπου καταστεί αναγκαίο, ακολουθώντας πιστά το σχεδιασμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νέστορας Λαφαζανίδης.

Δήμος Θέρμης

Σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή από σήμερα η Πολιτική Προστασία του δήμου Θέρμης και οι υπάλληλοι όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Το Επιχειρησιακό Κέντρο για κάθε έκτακτη ανάγκη θα είναι στη διάθεση των πολιτών σε 24ωρη βάση από το βράδυ με την τηλεφωνική γραμμή 2310467010 και για όσο διαρκέσουν οι χιονοπτώσεις, ενώ θα μπορούν να επικοινωνούν και με τις κατά τόπους Κοινότητες. Για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας ο δήμος Θέρμης έχει στη διάθεσή του συνολικά επτά μηχανήματα (4 JCB, 2 εκχιονιστικά, 2 τροχήλατες αλατιέρες και ένα τρακτέρ), καθώς και 300 τόνους απόθεμα αλατιού. Χύμα αλάτι θα μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες, εφόσον υπάρχει ανάγκη, από τον Τρίλοφο, μπροστά από το κτίριο της Κοινότητας, από το εργοτάξιο Θέρμης και το εργοτάξιο των Βασιλικών. Παράλληλα υπάρχει συσκευασμένο αλάτι σε όλες τις Κοινότητες από όπου μπορούν να το προμηθεύονται οι πολίτες κατόπιν συνεννόησης με τους προέδρους των Κοινοτήτων.

Δήμος Βόλβης

Σε επιφυλακή ο δήμος Βόλβης, ο οποίος έχει προμηθευτεί ήδη ποσότητες αλατιού, ενώ γεμάτα με θαλασσινό νερό είναι τα βυτιοφόρα του δήμου. Όπως είπε στη Voria.gr ο δήμαρχος Διαμαντής Λιάμας βαρύτητα θα δοθεί στην περιοχή της Αρέθουσας που είναι πιο ορεινά, προκειμένου να μην υπάρχουν αποκλεισμοί.

Δήμος Παύλου Μελά

Σε πλήρη ετοιμότητα όλος ο μηχανισμός του δήμου Παύλου Μελά να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις των πολιτών. Δίνεται προτεραιότητα στο να παραμείνει ανεμπόδιστη η πρόσβαση στα τρία Νοσοκομεία που εδρεύουν στην περιοχή (Παπαγεωργίου, 424 ΓΣΝΕ, ΨΝΘ) και τις προσχολικές και σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε επιφυλακή όλα τα απαραίτητα οχήματα και μηχανήματα έργου και συγκεκριμένα: το εκχιονιστικό πολυμηχάνημα, 3 οχήματα 4Χ4 με αλατιέρες, βυτιοφόρο με θαλασσινό νερό, 4 φορτωτές – εκσκαφείς, 1 μηχάνημα έργου (διαβολάκι), 4 φορτηγά ανατρεπόμενα για μεταφορά αλατιού, 5 μικρά φορτηγά ανατρεπόμενα, στελεχωμένα όλα με τα πληρώματά τους. Έχουν τοποθετηθεί σακιά με αλάτι για τους κατοίκους, στα παρακάτω 17 σημεία, που καλύπτουν γεωγραφικά όλες τις δημοτικές ενότητες
ΔΕ Σταυρούπολης

• πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά-είσοδος απέναντι από το Δημαρχείο (και χύμα αλάτι),
• πλατεία Ελευθερίας,
• πάρκο Σόλωνος,
• πλατεία Εδέσσης Τερψιθέας,
• πάρκο Ρόδων Τερψιθέας,
• πάρκο Νικόπολης.
ΔΕ Πολίχνης
• εργοτάξιο Πολίχνης-τέρμα οδού Αγνώστου Στρατιώτη, Μετέωρα (και χύμα αλάτι),
• Άγιος Ραφαήλ Μετεώρων,
• πλατεία Μετεώρων,
• υδραγωγείο Μετεώρων,
• πρώην δημαρχείο Πολίχνης.
ΔΕ Ευκαρπίας
• εργοτάξιο Ευκαρπίας-τέρμα οδού Παπαδιαμαντή (και χύμα αλάτι),
• Παιδική χαρά / ΚΑΠΗ Εφεδρούπολη Ευκαρπίας,
• Γήπεδο 5 Χ 5 Φιλοθέη Ευκαρπίας,
• πρώην δημαρχείο Ευκαρπίας,
• πλατεία Δημοκρατίας,
• πλατεία Κατσιά.
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις τηλεφωνικές γραμμές 2313 302830 και 2313 302800

Δήμος Ωραιοκάστρου

Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν οι απαραίτητες προετοιμασίες και εργασίες, ώστε εφόσον χρειαστεί να είναι έτοιμο προς χρήση το αλάτι αποχιονισμού που υπάρχει σε αποθήκες στις Δημοτικές Ενότητες Καλλιθέας, Μυγδονίας και Ωραιοκάστρου. Διατέθηκαν σακιά με αλάτι στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι πολίτες εάν χρειαστεί μπορούν να παραλάβουν σακιά με αλάτι από τα εξής σημεία:

Δημαρχείο Ωραιοκάστρου

Αποθήκη έναντι Κτιρίου «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο

Πολιτιστικό Κέντρο Μονολόφου

Πλατεία Πετρωτού

Κτίριο Κοινότητας Μεσαίου

Κτίριο Κοινότητας Φιλαδέλφειας

Εργοτάξιο Πενταλόφου

Κτίριο Κοινότητας Νεοχωρούδας

Κτίριο Πολιτιστικού Συλλόγου στη Λητή
Κτίριο Κοινότητας Λητής

«Σιλό» στο Δρυμό

Κτίριο Κοινότητας Μελισσοχωρίου


Δήμος Δέλτα

Έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας του δήμου Δέλτα συγκάλεσε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, προκειμένου να ενημερωθεί για την ετοιμότητα των υπηρεσιών. «Θέσαμε όλο τον μηχανισμό του δήμου σε επιφυλακή για τις επόμενες ημέρες και ζήτησα την διαρκή επαγρύπνηση όλων των υπηρεσιών προκειμένου να ανταποκριθούμε άμεσα αν και όπου προκύψει ανάγκη. Στόχος μας είναι να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο μέσα στις κοινότητες και να μην υπάρξει πρόβλημα στις μετακινήσεις των πολιτών», τόνισε ο κ Ιωαννίδης. Ήδη το μεγαλύτερο μέρος των οχημάτων έχουν σταθμεύσει σε κεντρικά σημεία, στις δημοτικές κοινότητες ώστε να κινηθούν άμεσα όπου θα παρουσιαστεί πρόβλημα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Στη διάθεση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, έχει τεθεί όλος ο στόλος των οχημάτων που αποτελείται μεταξύ άλλων από 4 jcb, 2 γκρέιντερ, 3 ελκυστήρες 4 μικρά φορτηγά 4 επί 4 με λεπίδες και μικρές αλατιέρες, τρεις μισθωμένες αλατιέρες και τρία μισθωμένα μεγάλα εκχιονοστικά.

Επιπλέον στη διάθεση της πολιτικής προστασίας είναι ακόμη τρία jcb και ένα γκρέιντερ της ΔΕΥΑΔΔ. Στις εγκαταστάσεις των τεχνικών υπηρεσιών έχουν αποθηκευτεί 600 τόνοι με αλάτι. Μεγάλες ποσότητες αλατιού έχουν μοιραστεί στην κοινότητα της Χαλάστρας στο Μυγδόνιο αθλητικό κέντρο, στον υδατόπυργο του Ανατολικού στο γήπεδο των Κυμίνων και στον υδατόπυργο των Νέων Μαλγάρων, στο γήπεδο του Καλοχωρίου και στο γήπεδο των Διαβατών. Ποσότητες αλατιού είναι αποθηκευμένες στις εγκαταστάσεις της Αντιδημαρχίας καθαριότητας και της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών προκειμένου να εξυπηρετήσουν μεταξύ άλλων και τους δημότες της Νέας Μαγνησίας και της Σίνδου, αντίστοιχα. Στη κοινότητα της Βραχιάς θα μοιραστούν ποσότητες με συσκευασμένο αλάτι.

Δήμος Χαλκηδόνας

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Χαλκηδόνος για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων από έντονα καιρικά φαινόμενα. Ήδη, ο δήμος έχει προμηθευτεί 120 τόνους αλατιού ενώ έχουν διανεμηθεί σακούλες σε όλες τις κοινότητες, από όπου οι πολίτες θα μπορούν να το προμηθεύονται, σε περίπτωση ανάγκης, κατόπιν επικοινωνίας με τους υπευθύνους. Σακούλες με αλάτι διανεμήθηκαν επίσης στις περισσότερες σχολικές μονάδες, όπου ο εφοδιασμός θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Στη διάθεση του δήμου υπάρχουν (ιδιόκτητα ή μισθωμένα) 2 εκχιονιστικά μηχανήματα, 2 γκρέιντερ, 2 φορτωτές, 1 φορτωτής τύπου JCB και 2 τρακτέρ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου ή για άλλες περιπτώσεις αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων.

Δήμος Λαγκαδά

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο δήμος Λαγκαδά ενόψει του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να επηρεάσει την Κεντρική Μακεδονια τις επόμενες ώρες. Σε ότι αφορά τις σχολικές μονάδες του Δήμου Λαγκαδά και τη λειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, αναλόγως της εξέλιξης της κακοκαιρίας κι αν κριθεί αναγκαίο θα γίνει  διακοπή των μαθημάτων.

Δήμος Θερμαϊκού

Επί ποδός και ο δήμος Θερμαϊκου έχοντας στη διάθεσή του μηχανήματα αποχιονισμού ανά δημοτική ενότητα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Τσαμασλή, τα μηχανήματα τα οποία διαθέτει ο δήμος ανά δημοτική ενότητα είναι τα εξής: Μηχάνημα αποχιονισμού με λεπίδα αποχιονισμού 3 / Εκσαφέας 3 /ΒΟΩ-CAT 3 /Φορτηγό 1 /Διαμορφωτής γαιών (γκρέιντερ ). Ο μηχανολογικός εξοπλισμός και το ανθρώπινο δυναμικό είναι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο σε επιφυλακή προκειμένου να δημιουργήσει όρους ασφαλών μετακινήσεων των πολιτών. Παράλληλα μοιράστηκαν σε όλα τα σχολεία και το κέντρο υγείας σάκοι με αλάτι για άμεση χρήση.