Skip to main content

Επιχείρηση άλωσης του Ερυθρού Σταυρού από τον ΣΥΡΙΖΑ

Οδηγίες του Μεγάρου Μαξίμου για μαζική εγγραφή μελών στον ΕΕΣ ώστε να ψηφίσουν για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει αποδυθεί τις τελευταίες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ. Στις 17 Φεβρουαρίου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Δικαίωμα ψήφου σε αυτές τις εκλογές έχουν μόνον τα εγγεγραμμένα μέλη στον ΕΕΣ. Η προθεσμία εγγραφής έληγε χθες 7 Φεβρουαρίου.

Τις τελευταίες ημέρες σε οργανώσεις και κατά τόπους στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τα οποία δραστηριοποιούνται στον χώρο της Υγείας εστάλη από το Μέγαρο Μαξίμου ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο περιέχονταν τρία αρχεία καθώς και η παρότρυνση για μαζική εγγραφή μελών του ΣΥΡΙΖΑ στα μητρώα του ΕΕΣ ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου στις επικείμενες εκλογές προκειμένου το νέο δ.σ. να ελέγχεται από το κυβερνών κόμμα.

Στο εισαγωγικό σημείωμα το οποίο περιλαμβανόταν στο email που εστάλη προς οργανώσεις και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόταν το εξής: «Συντρόφισσες και σύντροφοι, σας προωθούμε την αίτηση εγγραφής μέλους στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Επειδή μπορούμε να αλλάξουμε την παγιωμένη κατάσταση στον ΕΕΣ και να διαμορφωθεί ένα προοδευτικό ΔΣ ας προχωρήσουμε στην εγγραφή νέων μελών μέχρι τις 7/2/2019 προκειμένου να λάβουν μέρος στις αρχαιρεσίες για το νέο ΔΣ στις 17/2/2019. Τηλέφωνο επικοινωνίας σ. Ηλίας ------, 6944------. Ενημερώνουμε συντρόφους και φίλους».

Το email το οποίο εστάλη από το Μέγαρο Μαξίμου περιελάμβανε τρία αρχεία. Το πρώτο αφορούσε το προς συμπλήρωση έντυπο της αίτησης εγγραφής. Το δεύτερο περιείχε αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης καθώς και για τον τρόπο καταβολής της ετήσιας συνδρομής η οποία ανέρχεται στα 10 ευρώ καθώς και της καταβολής εφάπαξ ποσού εγγραφής, επίσης 10 ευρώ (από το οποίο εξαιρούνται οι πιστοποιημένοι εθελοντές του ΕΕΣ). Στο τρίτο αρχείο αναφέρονταν τα ονόματα, τα τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των υπευθύνων όλων των περιφερειακών τμημάτων του ΕΕΣ προς τους οποίους μπορούσαν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι προς εγγραφή, αναλόγως του τόπου κατοικίας τους.

Έτσι, κάθε ενδιαφερόμενο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να χρειαστεί καν να μετακινηθεί, μπορούσε από τον υπολογιστή του να πραγματοποιήσει την εγγραφή του στα μητρώα του ΕΕΣ και παράλληλα να καταβάλει και τη συνδρομή καθώς στο αρχείο των οδηγιών υπήρχε και ο σχετικός αριθμός τραπεζικού λογαριασμού. Το εάν και κατά πόσο θα αποδώσει αυτή η προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος να αλώσει τον ΕΕΣ θα φανεί λίαν προσεχώς.