Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
x

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ: ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΟΣΗΣ

Η πληρωμή θα γίνει νωρίτερα, λόγω των εορτών, προκειμένου οι οικογένειες να μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους.

Εκτάκτως και πριν την Πρωτοχρονιά, στις 31 Δεκεμβρίου, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων η τελευταία δόση του επιδόματος παιδιού με απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου.

Η πληρωμή είχε προγαρμματιστεί αρχικά για την 30ή Ιανουαρίου 2021 και αφορά το δίμηνο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τα χρήματα θα δοθούν νωρίτερα, λόγω των εορτών, προκειμένου οι οικογένειες να μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους και συγχρόνως να τονωθεί η αγορά.

Συνολικά, το έτος 2020, έλαβαν το επίδομα περισσότερες από 885.000 οικογένειες με 1,5 εκατομμύρια παιδιά. Η συνολική ετήσια δαπάνη αναμένεται να φτάσει το 1.040.000.000 ευρώ.

Το επίδομα χορηγείται σε δικαιούχους με παιδιά τα οποία υπάγονται σε υποχρεωτική φοίτηση, εφόσον υπάρχει επιβεβαιωμένη εγγραφή τους σε σχολείο και δεν έχουν μείνει στην ίδια τάξη, λόγω μεγάλου αριθμού απουσιών.

Επίσης, στις 31 Δεκεμβρίου, θα δοθεί μαζί με όλα τα μηνιαία επιδόματα και το ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για τις χρονιές 2019 και 2020.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ