Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ CDC: ΣΕ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Σχεδόν όλες οι εισαγωγές στο νοσοκομείο και οι θάνατοι στις ΗΠΑ είναι μεταξύ των μη εμβολιασμένων-Για «πανδημία των ανεμβολίαστων» κάνει λόγο το CDC

Σε «πανδημία των ανεμβολίαστων» εξελίσσεται το ξέσπασμα κορωνοϊού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την επικεφαλής του CDC, καθώς επιβαρύνεται η επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου, η Δρ. Rochelle Walensky αναφέρει ότι τα κρούσματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 70% την τελευταία εβδομάδα, οι εισαγωγές στο νοσοκομείο αυξήθηκαν κατά 36%, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 26%. Σχεδόν όλες οι εισαγωγές στο νοσοκομείο και οι θάνατοι, τονίζει όπως μεταδίδει το AP, είναι μεταξύ των μη εμβολιασμένων.

Ο συντονιστής του Λευκού Οίκου COVID-19, Jeff Zients, επανέλαβε ότι η πανδημία είναι «αυτή που απειλεί κατά κύριο λόγο τους ανεμβολίαστους». Οπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση Μπάντεν αναμένει ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες λόγω της εξάπλωσης της Covid σε κοινότητες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Τέσσερις πολιτείες αντιπροσώπευαν το 40% των νέων κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα, με ένα στα πέντε να προέρχονται από τη Φλόριντα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ