Skip to main content

Εύσημα Θεοδωρικάκου στους αστυνομικούς που έπεσαν στον Θερμαϊκό και έσωσαν τον Αλγερινό

Συγχαρητήρια Θεοδωρικάκου στους αστυνομικούς που έσωσαν τον 22χρονο- Επικοινωνία και με Καϊτεζίδη για θέματα αστυνόμευσης στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Θέματα της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν, σήμερα, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο υπουργός είχε επικοινωνία με τους δύο αστυνομικούς, που το πρωί της περασμένης Κυριακής, δεν δίστασαν να βουτήξουν στο Θερμαϊκό προκειμένου να σώσουν τον 22χρονο από την Αλγερία, ο οποίος στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης έπεσε στη θάλασσα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος συνεχάρη τους δύο αστυνομικούς Αλέξανδρο Σφελινιώτη και Αλέξη Μαυρίδη για την αυτοθυσία που επέδειξαν για τη διάσωση του νεαρού άνδρα, στον οποίο είχαν περάσει ήδη χειροπέδες. Υπενθυμίζεται ότι ο 22χρονος, ενώ οι αστυνομικοί του είχαν βάλει τις χειροπέδες και προσπαθούσαν να τον βάλουν στο περιπολικό, άρχισε να τρέχει προς τη θάλασσα και στη συνέχεια βούτηξε στο νερό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσ ει η ζωή του.

Ο υπουργός επικοινώνησε και με τον δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδης για θέματα αστυνόμευσης της περιοχής. Ο κ. Θεοδωρικάκος άκουσε από τον δήμαρχο να του περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί σε περιοχές του δήμου, όπου σύμφωνα με τον κ. Καϊτεζίδη, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πολλά κρούσματα κλοπών και ληστειών. Το θέμα της ενίσχυσης εξετάζει πλέον και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Σκούμας.

Σημειώνεται ότι δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης το προηγούμενο διάστημα είχε επισκεφθεί και είχε συνεργασία και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Χρήστο Μπουλούμπαση για την ενίσχυση της αστυνόμευσης συνολικά στον δήμο.