Skip to main content

Επιμένει στην περικοπή των συντάξεων το 2019 το ΔΝΤ

Σύμφωνα με τον Τζέρι Ράις η εφαρμογή του μέτρου θα βελτιώσει τις μακροχρόνιες προοπτικές του ασφαλιστικού συστήματος της Ελλάδας.

Επιμένει στην περικοπή των συντάξεων το 2019 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως προκύπτει από όσα τόνισε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις

Όπως επισήμανε ο κ.Ράις, πρόκειται για περικοπές που συμφωνήθηκαν το 2017, «όχι για νέο μέτρο”. Σύμφωνα με τον ίδιο η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα βελτιώσει τις μακροχρόνιες προοπτικές του ασφαλιστικού συστήματος της Ελλάδας και θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στους επενδυτές, ότι η χώρα παραμένει σε μεταρρυθμιστική πορεία. Επίσης, τόνισε ότι θα ελευθερώσει δημοσιονομικό χώρο υπέρ των μη συνταξιούχων, επιτρέποντας παρεμβάσεις όπως η ελάφρυνση του φορολογικού βάρους. 

Ο κ.Ράις σημείωσε ότι κατά την πρόσφατη κοινή επίσκεψη των κλιμακίων του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων εταίρων στην Αθήνα, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας της χώρας, συζητήθηκαν με τις ελληνικές αρχές όλες οι δημοσιονομικές εξελίξεις του 2018, ενώ επί τάπητος τέθηκε και η προετοιμασία για το επόμενο έτος.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, ενώ γνωστοποίησε ότι η επόμενη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα θα δημοσιευθεί στις αρχές του 2019.